Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Απίστευτη ανακάλυψη σε γέφυρα του 17ου αιώνα (φωτο)

Μια απίστευτη ανακάλυψη έκαναν Βρετανοί αρχαιολόγοι σε μια «κούφια» γέφυρα του 17ου αιώνα. Η ανακάλυψη στο εσωτερικό της, εμφάνισε έναν άγνωστο κόσμο με πολλά δωμάτια και ένα θέατρο!

Η ιστορία μοιάζει με ταινία ή μυθιστόρημα. Αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινή. Η γέφυρα βρίσκεται στην έκταση του Blenheim Palace, μια αρχοντική κατοικία που βρίσκεται στα περίχωρα της Οξφόρδης.

Οι προγραμματισμένες επισκευές λοιπόν, οδήγησαν στην ανακάλυψη δωματίων, που παρέμεναν σφραγισμένα για τουλάχιστον 250 χρόνια. Και όχι μόνο δωμάτια. Ανακαλύφθηκαν μυστικές σήραγγες, βάρκες, καμινάδες και ένα μικρό θέατρο, που χρονολογούνται σχεδόν από το 1756.

Πιθανολογείται πως πίσω από την κατασκευή κρύβεται ο αρχιτέκτονας και θεατρικός συγγραφέας Sir John Vanbrugh. Το ανάκτορο σήμερα κατοικέιται από τον 11ο Δούκα του Marlboro και συντηρείται από την οικογένεια Churchill. Άλλωστε σε αυτό το «σπίτι» γεννήθηκε και ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας, Winston Churchill, το 1874.

To Blenheim Palace είναι Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και θεωρείται ένα από τα αντιπροσωπευτικότερα δείγματα της αρχιτεκτονικής μπαρόκ στην Αγγλία.

Tags
Back to top button