Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απεργία σήμερα για νηπιαγωγούς, δασκάλους και καθηγητές

Παράνομη έκρινε δικαστήριο την απεργία των δασκάλων που είχε προγραμματιστεί για σήμερα Τετάρτη. Όμως, η απεργία θα γίνει κανονικά, όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ ενώ θα απεργήσουν και οι καθηγητές.

Η απεργία της ΔΟΕ θα γίνει λοιπόν κανονικά με την κάλυψη της ΑΔΕΔΥ. Υπενθυμίζεται πως το Υπουργείο Παιδείας είχε προσφύγει στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, το οποίο έκρινε παράνομη την 24ωρη απεργία των δασκάλων. Πλέον στην 24ωρη απεργία εκτός από τους νηπιαγωγούς και τους δασκάλους συμμετέχουν και οι καθηγητές των Γυμνασίων και Λυκείων. 

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ

«Κήρυξη 24ωρης απεργίας στην εκπαίδευση

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει την πρωτοφανή, στα συνδικαλιστικά και εκπαιδευτικά χρονικά, ενέργεια του Υπουργού Παιδείας να προσφύγει στα δικαστήρια, προκειμένου να κηρυχθεί παράνομη η αυριανή 24ωρη απεργία της ΔΟΕ που έχει αιτήματα μεταξύ των άλλων τις αυξήσεις στους μισθούς, τις συγχωνεύσεις, τις προσλήψεις κτλ.

Επικαλούμενος τον Νόμο Χατζηδάκη (Ν. 4808/21) ο Υπουργός Παιδείας και η Κυβέρνηση ζητούν από το δικαστήριο την πλήρη κατάργηση του δικαιώματος των εκπαιδευτικών στην απεργία.

Ύστερα από την παραπάνω εξέλιξη, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αντιδρώντας στην ποινικοποίηση των αγώνων και στον αυταρχισμό της Κυβέρνησης κηρύσσει 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση για αύριο, Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024, για τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης».

 

Tags
Back to top button