Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Απατεώνας πούλησε ανύπαρκτο αεροδρόμιο σε Βραζιλιάνο τραπεζίτη για 242 εκ. δολάρια!

Ο Νιγηριανός επιτήδειος κατάφερε να υπεξαιρέσει χρηματικό ποσό της τάξης των 242 εκατομμυρίων δολαρίων από Βραζιλιάνο επενδυτή, πείθοντάς τον να συμμετάσχει τόσο στην κατασκευή αλλά και στην εξαγορά μεγάλου ποσοστού ενός αεροδρομίου, για το οποίο δεν υπήρχε ποτέ η οποιαδήποτε πρόβλεψη από την νιγηριανή κυβέρνηση για την κατασκευή του.

Ο απατεώνας που ονομάζεται Emmanuel Nwude κατάφερε να πείσει τον Βραζιλιάνο διευθυντή τράπεζας Nelson Sakaguchi, ότι η επένδυσή του θα του απέφερε τεράστια οικονομικά οφέλη, ενώ ο τελευταίος πείστηκε από τα λεγόμενα του Nwude και του παρέδιδε τμηματικά το υπέρογκο χρηματικό ποσό.

Ο Nwude, ο οποίος κατείχε αρκετά υψηλό αξίωμα στην κρατική τράπεζα Union της αφρικανικής χώρας,διέθετε πρόσβαση σε εξαιρετικά διαβαθμισμένες πληροφορίες κι έγγραφα, καταφέρνοντας με αυτόν τον τρόπο να πείσει τον φιλόδοξο επενδυτή ότι η κυβέρνηση προσανατολιζόταν στην κατασκευή ενός διεθνούς αερολιμένα στην πρωτεύουσα Αμπούτζα.

Η απάτη διεξαγόταν σταδιακά από το 1995 μέχρι και το 1998, όταν το θύμα διαπίστωσε την εις βάρος του απάτη κι επικοινώνησε με τις αρχές της Νιγηρίας, οι οποίες κι άρχισαν την διερεύνηση της υπόθεσης. Μάλιστα ο Nwude προσπάθησε να δωροδοκήσει και τους δικαστικούς λειτουργούς που ασχολούνταν με την υπόθεση, επιβαρύνοντας περαιτέρω την θέση του, καθώς κατηγορήθηκε και για την απόπειρα χρηματισμού δημόσιου λειτουργού.

Τελικά, καταδικάστηκε σε πολυετή κάθειρξη αλλά και σε βαρύτατο πρόστιμο, ύψους πολλών εκατομμυρίων, ενώ η προσωπική του περιουσία δημεύθηκε ώστε να αποζημιωθεί ο ατυχής επενδυτής.

Tags
Back to top button