Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Απάντηση Α.Μέρκελ σε δηλώσεις Ντ.Τραμπ για ρωσικό έλεγχο στη Γερμανία: « Είμαστε ανεξάρτητοι»

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ κάνοντας αναφορά στην παιδική της ηλικία στην Αν.Γερμανία , απάντησε στις  δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι το Βερολίνο "ελέγχεται πλήρως από τη Ρωσία".

Τρεις ώρες μετά αφού ο Τραμπ κατηγόρησε τη Γερμανία ότι εξαρτάται από τη Ρωσία για να καλύψει τις ενεργειακές της ανάγκες και ότι δεν αυξάνει τις αμυντικές της δαπάνες, η Μέρκελ δήλωσε στους δημοσιογράφους κατά την άφιξή της στη σύνοδο του ΝΑΤΟ: "Έχω προσωπική εμπειρία από το πώς ένα μέρος της Γερμανίας ελεγχόταν από τη Σοβιετική Ένωση".

"Είμαι πολύ χαρούμενη που σήμερα είμαστε ενωμένοι στην ελευθερία, η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας. Για αυτό τον λόγο μπορούμε να πούμε ότι είμαστε ανεξάρτητοι στις πολιτικές μας και ότι λαμβάνουμε ανεξάρτητες αποφάσεις. Αυτό είναι πολύ καλό, κυρίως για τους πολίτες στην ανατολική Γερμανία", τόνισε.

Παράλληλα η Μέρκελ υπερασπίστηκε και τη συνεισφορά της χώρας της στη Βορειοατλαντική Συμμαχία. "Η Γερμανία κάνει πολλά για το ΝΑΤΟ", δήλωσε.

"Η Γερμανία παρέχει τον δεύτερο μεγαλύτερο στρατό (στο ΝΑΤΟ), το μεγαλύτερο μέρος των στρατιωτικών μας ικανοτήτων προσφέρεται στο ΝΑΤΟ και μέχρι σήμερα έχουμε μια ισχυρή δέσμευση στο Αφγανιστάν. Με αυτό τον τρόπο υπερασπιζόμαστε και τα συμφέροντα των ΗΠΑ", τόνισε η καγκελάριος.

Tags
Back to top button