Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Αντόνιο Ταγιάνι: «Ο λογαριασμός του Brexit κυμαίνεται μεταξύ 50 και 60 δισεκατομμυρίων ευρώ»

Επιβεβαιώνονται για πρώτη φορά οι ανεπίσημες εκτιμήσεις των Βρυξελλών για το Brexit, δια στόμετος του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι.

«Το θέμα του λογαριασμού πρέπει να τεθεί στο τραπέζι. Θέλουμε πίσω τα λεφτά μας, ακριβώς όπως το έθετε η Μάργκαρετ Θάτσερ πριν από 30 ή 40 χρόνια».

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επέκρινε επίσης της έλλειψη σαφήνειας εκ μέρους της βρετανικής πλευράς στις διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες για το Brexit: «Θέλουμε να ξέρουμε τι θέλει το Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτό είναι το πρόβλημα. Δεν είναι σαφές».

«Εμείς (οι 27) είμαστε ενωμένοι. Στην βρετανική πλευρά που είναι η ενότητα; Υπάρχουν τόσες διαφορετικές θέσεις! Αυτό είναι πολύ δύσκολο για εμάς να το καταλάβουμε», είπε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προβάλλοντας τη διάσταση απόψεων που χωρίζει στην κυβέρνηση της Τερέζα Μέι εκείνους που ευνοούν μία απότομη ρήξη των σχέσεων του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ένωση και εκείνους που ζητούν μεταβατική περίοδο.

Οι διαφωνίες αυτές επικρίθηκαν και από τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας Λίο Βάραντκαρ.

«Είναι αρκετά πολύπλοκο να διαπραγματεύεσαι όταν εκείνοι που θέλουν να αποχωρήσουν την ΕΕ δεν φαίνεται να συμφωνούν μεταξύ τους. Αυτό που επιθυμεί το Ηνωμένο Βασίλειο ως προς τη μελλοντική σχέση δεν είναι ακόμη πολύ σαφές», δήλωσε ο Αντόνιο Ταγιάνι.

Οι Βρυξέλλες θέτουν ως όρο τη διευθέτηση του θέματος των οικονομικών υποχρεώσεων του Λονδίνου, της τύχης των Ευρωπαίων πολιτών που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και του καθεστώτος των ιρλανδικών συνόρων πριν την έναρξη διαπραγματεύσεων για τη μελλοντική εμπορική σχέση Ηνωμένου Βασιλείου-Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Tags
Back to top button