Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αντιδράσεις από Αξιωματικούς της Πολεμικής Αεροπορίας στις εξαγγελίες πώλησης επιχειρησιακών F-16 Block-30 και Mirage 2000-5;

Αντιδρούν Αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας στις εξαγγελίες του υπουργού Άμυνας Ν.Δένδια για την απόσυρση 12 Mirage 2000-5, αναφέρει ο ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ της εφημερίδας ΒΗΜΑ, προκαλώντας πολλά και ποικίλα σχόλια.

Σχετικό ότι “όπως λένε οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας δώσαμε προσφάτως πολλά χρήματα σε ανταλλακτικά για να μετατρέψουμε 12 Mirage 2000-5 σε επιχειρησιακά. Επιπλέον τα Mirage 2000-5 μετείχαν (και μετέχουν εάν απαιτηθεί) επιτυχώς σε αερομαχίες με τα τουρκικά F-16. Και βεβαίως μπορούν να φέρουν πυραύλους (που δεν διαθέτουν οι Τούρκοι) μεγάλης εμβέλειας τους ίδιους που φέρουν τα Rafale.

‘Όσον αφορά τον παλαιότερο τύπο F-16, δηλαδή το F-16 block-30, οι πιλότοι λένε ότι ακόμα μετέχει ενεργά (πιο ενεργά δεν γίνεται) σε αερομαχίες στο Αιγαίο απέναντί στα τουρκικά F-16 block 52 (+)”.

Προετοιμασία για παγκόσμια σύγκρουση! Αμερικανός Ναύαρχος ε.ε.:«Το περιβάλλον ασφαλείας είναι το πιο επικίνδυνο που έχω δει τα τελευταία 40 χρόνια» (Βίντεο)

Τι επιδιώκουν οι Τούρκοι στον εναέριο χώρο του Αιγαίου

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ, σε δείπνο για το Ραμαζάνι σήμερα, δήλωσε ότι η Τουρκία περιβάλλεται από κρίσεις ασφαλείας και αντιμετωπίζει απειλές τρομοκρατίας, ωστόσο οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις διασφαλίζουν τα σύνορα της χώρας και τα συμφέροντα στη Γαλάζια και την εναέρια  Πατρίδα, όπως αυτός και το στυγνό καθεστώς που υπηρετεί εννοούν φυσικά.

Γνωρίζοντας  οι Τούρκοι ότι η διασφάλιση αεροπορικής υπεροχής στο Αιγαίο είναι καταλυτική για την διεξαγωγή στρατιωτικών επιχειρήσεων σε βάρος των νησιών μας, ετοιμάζουν ένα στόλο αριθμητικά μεγαλύτερο από τον ελληνικό εναέριο στόλο, επιδιώκοντας μια διαφορά 1 προς 3.

Συνολικά 79 μαχητικά F-16 Block 30 της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας θα εκσυγχρονιστούν στο πλαίσιο του τουρκικού προγράμματος Ozgur.

Για τον λόγο αυτόν, η Άγκυρα αναβαθμίζει τα F-16 Block 30 που διαθέτει, με νέο τουρκικό υπολογιστή  μάχης MGB.Ο MGB ενώ θα επιδιώξει και την πιθανή αναβάθμιση τους σε F-16  σε επίπεδο Block 70.

Η Tουρκία θα αναβαθμίσει όχι μόνο τον υπολογιστή της αποστολής αλλά και το σύστημα «φίλου-εχθρού». Τουρκικές πηγές αναφέρουν ότι το ιθαγενές σύστημα «φίλου-εχθρού» είναι το αντίστοιχο των KY58 και KY100 του ΝΑΤΟ. Το τουρκικό ονομάζεται IFF Mod 5/S και όπως τα συστήματα του ΝΑΤΟ, παρέχει κρυπτογραφημένη επικοινωνία και σύνδεση.

Το τρίτο κρίσιμο εξάρτημα που θα βοηθήσει στην αναβάθμιση των τουρκικών F-16 και θα αντικατασταθεί είναι το ραντάρ. Τα απαρχαιωμένα τουρκικά ραντάρ F-16 Block 30 θα λάβουν ραντάρ MURAD AESA. Σχεδιάζεται και κατασκευάζεται από την τουρκική εταιρεία Aselsan.

Κ. Καραμανλής στην βουλή- "Δεν θα κρυφτώ πίσω από βουλευτική ασυλία- Όποιος έχει συγκεκριμένη κατηγορία εναντίον μου ας την φέρει"

Έτσι θα έχουμε ειρήνη με τους Τούρκους

Με τα υπερσύγχρονα μαχητικά 5ης γενιάς F-35 θα έχουμε υπεροπλία στον αέρα και με Φρεγάτες FDI και Constellation την υπεροχή στην θάλασσα και όχι με τουρκικά συγχωροχάρτια προς τις ΗΠΑ.

Το νέα ελληνικά υπερμαχητικά αεροσκάφη θα "επικοινωνούν" σε πραγματικό χρόνο  με τα γαλλικά Rafale, τα F-16V, τις νέες Φρεγάτες FDI του Πολεμικού Ναυτικού, τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας Patriot, τα αεροσκάφη εναέριας προειδοποιήσεως Erieye EMB-145, δημιουργώντας μια τρομερή αεροναυτική και χερσαία  ελληνική πολεμική μηχανή.

Η απόκτηση των αεροσκαφών F-35 μας φέρνει μπροστά πλέον σε δικτυοκεντρικού τύπου επιχειρήσεις μέσω του συστήματος ζεύξης δεδομένων Link 16 στο Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, αλλάζοντας πλήρως όλα τα δεδομένα, το θέμα είναι τι γίνεται μέχρι τότε;

Οι Τούρκοι επιζητούν εναέρια και ναυτική υπεροχή ειδικά στο Αιγαίο σε  συνδυασμό με την κατασκευή κινητών βαλλιστικών πυραύλων ( BORA-ATMACA-TAYFUN) για να επιχειρήσουν να μας εκβιάσουν. Αυτό οφείλουμε να το κατανοούν όλα τα κέντρα εξουσίας στην χώρα μας.  

Tags
Back to top button