Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Περιβάλλον

Ανταρκτική: Η γιγαντιαία ρωγμή Brunt σε μια πτήση που καθηλώνει (βίντεο)

Στην μεγάλη παγοκρηπίδα Brunt στην Ανταρκτική σχηματίστηκε πρόσφατα μια ρωγμή η οποία όσο περνάνε οι μέρες μεγαλώνει. Η δημιουργία ρωγμών στους πάγους της Ανταρκτικής είναι συχνό φαινόμενο ειδικά τις τελευταίες δεκαετίες με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι αιτία τις περισσότερες φορές είναι οι κλιματικές αλλαγές.

Κοντά σε κάποιο σημείο της ρωγμής βρίσκεται η ερευνητική βάση Halley VI της Βρετανίας. Πρόκειται για μια από τις πιο φημισμένες βάσεις της Ανταρκτικής αφού είναι εκείνη που εντόπισε για πρώτη φορά την τρύπα του όζοντος.

 Οπως αναφέρει η Telegraph οι επιτελείς της βρετανικής αποστολής στην Ανταρκτική αποφάσισαν για λόγους ασφαλείας να διακόψουν την λειτουργία της βάσης και να την μετακινήσουν περίπου 25 χλμ πιο μακριά από εκεί που βρίσκεται σήμερα. Το προσωπικό της βάσης έστειλε ένα drone να καταγράψει εικόνες της ρωγμής και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό.

Το ρήγμα βρίσκεται ανενεργό εδώ και 35 χρόνια, ωστόσο από το 2012 και μετά άρχισε να μεγαλώνει σε επικίνδυνο βαθμό. Το κομμάτι πάγου που αναμένεται να αποκοπεί θα έχει μήκος όσο μία πολιτεία στην Αμερική και οι επιστήμονες φοβούνται πως οι συνέπειες θα είναι αλυσιδωτές.

 

Tags
Back to top button