Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανοίγει σήμερα ο εντυπωσιακός αυτοκινητόδρομος Ε65: Πόσο κοστίζουν τα διόδια - Οι φορές που τα συναντάνε οι οδηγοί

Το απόγευμα της Τρίτης, 23 Απριλίου και αφού θα έχουν προηγηθεί το πρωί τα εγκαίνια, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, θα δοθεί στην κυκλοφορία το ενιαίο τμήμα 136 χλμ. του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας

Ο «διαγώνιος» οδικός άξονας αρχίζει από την Αθηνών – Θεσσαλονίκης (στο 206,5 χλμ., λίγο πριν την Λαμία) και όταν ολοκληρωθεί στα τέλη του 2025 θα καταλήγει μετά από 182 χλμ. στην Εγνατία Οδό (πλησίον των Γρεβενών).

Εγνατία Οδός: Η αύξηση στα διόδια σε 18 σταθμούς - Οι νέες τιμές που θα ισχύουν από αύριο

Στον αυτοκινητόδρομο που έχει 2 λωρίδες + ΛΕΑ ανά κατεύθυνση, έχουν κατασκευαστεί τέσσερις δίδυμες σήραγγες, με μεγαλύτερη την Τ2 που έχει μήκος 3 χλμ. και διαπερνά το όρος Όθρυς.

Τα σημεία και το κόστος των μετωπικών σταθμών διοδίων

Στον Ε65 θα λειτουργούν άμεσα 3 μετωπικοί σταθμοί διοδίων.

  • Λιανοκλαδίου στο 17,1 χλμ. με κόστος διέλευσης για τα ΙΧ στα 1,85 ευρώ
  • Σοφάδων στο 66,2 χλμ. με κόστος 3,40 ευρώ και 
  • Τρικάλων στο 105,7 χλμ με κόστος 2,95 ευρώ

Το σύνολο δηλαδή για έναν οδηγό που θα εισέλθει στην αρχή του Ε65 και θέλει να φθάσει έως την Καλαμπάκα και τα Μετέωρα είναι 8,2 ευρώ.

Ο τέταρτος μετωπικός σταθμός διοδίων που θα λειτουργήσει μελλοντικά με την ολοκλήρωση του Ε65 είναι στην Οξύνεια στο 151,9 χλμ. 

Σε λειτουργία είναι επίσης οι πλευρικοί σταθμοί Ανάβρας (2 ευρώ), Προαστίου (1,15 ευρώ), Τρικάλων (0,80 ευρώ) και Καλαμπάκας (0,90 ευρώ).

Όταν ολοκληρωθεί ο Ε65 η διαδρομή από την Λαμία έως την Εγνατία θα διαρκεί 1 ώρα και 45 λεπτά, από 3 ώρες και 15 λεπτά που χρειάζονταν πριν την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου.

Tags
Back to top button