Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Άνγκελα Μέρκελ: «Η συμφωνία του Ιράν δεν είναι η ιδανική αλλά παραμένουμε»

Ο καλύτερος τρόπος για την αντιμετώπιση της διεθνούς ανησυχίας σχετικά με τον ρόλο του Ιράν στην περιοχή και το βαλλιστικό πρόγραμμα του, είναι μέσα στο πλαίσιο της πυρηνικής συμφωνίας ακόμα και μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ από αυτήν, δήλωσε η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, απευθυνόμενη, σήμερα, στους βουλευτές της Μπούντεσταγκ, της κάτω βουλής του Γερμανικού κοινοβουλίου.

«Το ερώτημα είναι, αν μπορείς να μιλήσεις καλύτερα αν τερματίσεις μια συμφωνία, ή αν παραμείνεις μέσα σ' αυτή, εμείς λέμε πως μπορείς να μιλήσεις καλύτερα αν παραμείνεις», ανέφερε η Μέρκελ.

Αυτή την εβδομάδα οι ευρωπαϊκές δυνάμεις δεσμεύθηκαν να κρατήσουν ζωντανή την πυρηνική συμφωνία του 2015 προσπαθώντας να διατηρήσουν τη ροή του ιρανικού πετρελαίου και των επενδύσεων, όμως παραδέχθηκαν ότι θα είναι δύσκολο να παράσχουν τις εγγυήσεις που ζητάει η Τεχεράνη.

Το 2016 η συμφωνία ανάμεσα στο Ιράν και έξι μεγάλες δυνάμεις ήρε τις περισσότερες διεθνείς κυρώσεις με αντάλλαγμα τον περιορισμό του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης, υπό την αυστηρή επίβλεψη της αρμόδιας υπηρεσίας του ΟΗΕ.

«Η συμφωνία αυτή είναι κάθε άλλο παρά η ιδεώδης, όμως το Ιράν, σύμφωνα με όσα γνωρίζουν οι διεθνείς πυρηνικές αρχές, τηρεί τις δεσμεύσεις της συμφωνίας», σημείωσε η Μέρκελ.

Την περασμένη εβδομάδα ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αποχώρησε από τη συμφωνία, την οποία χαρακτήρισε «τη χειρότερη που έγινε ποτέ», και επανέφερε τις αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος του Ιράν.

«Παρά τις δυσκολίες που έχουμε αυτές τις μέρες, η διατλαντική σχέση είναι και παραμένει κορυφαίας σημασίας», δήλωσε η Μέρκελ στους βουλευτές. «Όμως αυτή η διατλαντική σχέση πρέπει επίσης να μπορεί να αντιμετωπίσει τις διαφορετικές απόψεις».

Tags
Back to top button