Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

«Ανέβηκαν» οι τόνοι στη Βουλή των Σκοπίων – Πρόταση μομφής κατά του Ντιμιτρόφ

Σε υψηλούς τόνους συζητήθηκε στη Βουλή των Σκοπίων η πρόταση μομφής 33 βουλευτών του VMRO-DPMNE κατά του υπουργού Εξωτερικών Νικολά Ντιμιτρόφ, ζητώντας την απομάκρυνσή του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα μόνο 20 από αυτούς προσήλθαν προχθές τα μεσάνυχτα για να τη ψηφίσουν. Αντίθετα, την καταψήφισαν 59 βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Το βάρος των επιθέσεων ανέλαβε ο πρώην υπουργός εξωτερικών της ΠΓΔΜ Αντόνιο Μιλόσοσκι. «Ο Ντιμιτρόφ πριν από 12 χρόνια έλεγε ότι το συνταγματικό όνομα δεν πρέπει να αλλάξει και ήταν υπέρ της φόρμουλας της διπλής ονομασίας. Όταν ήταν με τον Γκρούεφσκι ακολούθησε τη ρητορική του και όταν ήρθε ο Ζάεφ έβαλε πλάτη και άλλαξε το όνομα της χώρας. Ήταν άνετος με την αναπαυτική καρέκλα του πρεσβευτή στην Ουάσινγκτον και τότε έγινε σύμβουλος του Γκρούεφσκι και δεν παραιτήθηκε. Στη συνέχεια, πήγε στη Χάγη και οι ίδιοι οι φορολογούμενοι κατέβαλαν 600.000 ευρώ για τις ανάγκες του» είπε ο Μιλόσοσκι.

Επίσης, τον κατηγόρησε ότι όταν το 2008- 2009 ο τότε πρόεδρος Μπράνκο Τσερβενκόφσκι τον αντικατέστησε από τη θέση του διαπραγματευτή, αυτός ζήτησε και έγινε ειδικός σύμβουλος του Γκρούεφσκι.

«Του είπατε «πάρτε με ως ειδικό σύμβουλο», γνώριζα πολύ καλά τις σχέσεις σας με τον Γκρούεφσκι. Γιατί θέλατε να υπηρετήσετε έναν Πρωθυπουργό που δεν σεβόσασταν; Αυτό σημαίνει ότι η καριέρα σας ήταν πιο σημαντική για εσάς», είπε ο Μιλόσοσκι.

Από την πλευρά του ο Νικολά Ντιμιτρόφ υποστήριξε ότι η ρήξη του με την κυβέρνηση VMRO-DPMNE ξεκίνησε με την πολιτική εξαρχαϊσμού και την ψεύτικη «μακεδονική» ταυτότητα που επιχείρησε να δημιουργήσει από το 2010. «Τότε σκέφτηκα και αναρωτήθηκα αν ζούμε σε διαφορετικούς πλανήτες. Αντέδρασα και υπερασπίστηκα τον »μακεδονικό» λαό γιατί γνωρίζω ποιος πραγματικά είναι. Ήρθε η ώρα να μεγαλώσετε…Εγώ προστατεύω τον λαό από την πλάνη και τον κόσμο στον οποίο ζείτε ακόμα. Μπορείτε να φωνάξετε » ο τοίχος είναι μαύρος, ο τοίχος είναι μαύρος» αλλά θα παραμείνει λευκός», είπε ο Ν. Ντιμιτρόφ.
 

Tags
Back to top button