Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

«Ανεβαίνει» η θερμοκρασία στην κόντρα Hellenic Seaways και Βlue Star Ferries για τα δρομολόγια των Κυκλάδων

Η γραμμή Παροναξίας-Σαντορίνης αποτελεί το νέο πεδίο σκληρού ανταγωνισμού μετά της Hellenic Seaways και της Blue Star Ferries.

Η HSW δρομολόγησε, από την περασμένη Παρασκευή για πρώτη φορά συμβατικό πλοίο στη Θήρα, το «Nήσος Σάμος» και η Blue Star απαντάει με δρομολόγιο στη Σάμο, με το «Blue Star 2» στη γειτονιά της Ηellenic.

Όμως όλο το παιχνίδι θα παιχθεί στη συγκεκριμένη γραμμή των Κυκλάδων, στην οποία κάθε χρόνο διακινούνται 1,8 εκατομμύρια επιβάτες σε σύνολο πέντε εκατομμυρίων που επισκέπτονται το κυκλαδίτικο νησιωτικό σύμπλεγμα.

Η επιλογή της HSW να δρομολογήσει ένα πλοίο διαστάσεων... Αδριατικής θεωρείται πρόκληση-πρόσκληση προς τους ανταγωνιστές της και ειδικά την Blue Star που πάει με μικρότερα συγκριτικά πλοία. Είναι το μεγαλύτερο πλοίο της γραμμής, έχει μήκος 192,91 μέτρα, πλάτος 29,40 μέτρα ενώ μπορεί να μεταφέρει 2.210 επιβάτες και 750 οχήματα.

Το κλειδί σε αυτή την επιχειρηματική διελκυστίνδα είναι τα φορτηγά. «Αν η HSW πείσει τους ιδιοκτήτες των φορτηγών ότι θα μπορέσει να τους εξυπηρετεί και τον χειμώνα τότε θα αλλάξουν οι ισορροπίες. Δεν αφήνει κάποιος «φορτηγατζής» εύκολα μια εταιρεία για να πάει σε άλλη γιατί υπάρχουν μεταξύ άλλων και οι οικονομικές διευκολύνσεις στην καταβολή των κομίστρων που είναι αρκετά λεφτά. Και δεν μπορεί εύκολα κάποιος να αφήσει μία εταιρεία το καλοκαίρι για να πάει σε άλλη και μετά να επιστρέψει στην προηγούμενη. Αφορά τους άγραφους νόμους της αγοράς» επισημαίνουν κύκλοι της ακτοπλοΐας στο newmoney.gr.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, η HSW έχει ζητήσει να συνεχίσει τα δρομολόγια μετά τα τέλη Οκτωβρίου που θα σταματήσει το «Νήσος Σάμος», με το «Νήσος Χίος», το οποίο τώρα είναι ναυλωμένο στο εξωτερικό και θα επιστρέψει στην Ελλάδα αρχές του φθινοπώρου. Το πλοίο θα ζητήσει να κάνει και επιδοτούμενες γραμμές κάνοντας ένα συνδυασμό δρομολογίων για τον χειμώνα.

Σε κάθε περίπτωση στόχος της Hellenic Seaways είναι το 20% της κίνησης στην Παροναξία - Σαντορίνη.

Πηγή: newmoney.gr 

Tags
Back to top button