Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Αθλητισμός

Άνετη νίκη της ΑΕΚ με 71-64 έναντι της Ζιέλονα Γκόρα

Στο ρελαντί, η ΑΕΚ επικράτησε της Ζιέλονα Γκόρα με 71-64 στο ΟΑΚΑ, ολοκλήρωσε με 9-5 τη φάση των ομίλων του Basketball Champions League και τερμάτισε δεύτερη στον πέμπτο όμιλο. Πλέον θα περιμένει μέχρι λίγο μετά τις 23:00 ελπίζοντας σε νίκη της Γιουβέντους επί της Αβελίνο στην Ιταλία, προκειμένου να βρεθεί απευθείας στους «16» (ως μια από τις τρεις καλύτερες δεύτερες) και να αποφύγει τον πρώτο γύρο των νοκ άουτ. 

Κορυφαίος της «Ένωσης» ο Μάικ Ντίξον με 21 πόντους και 6/9 τρίποντα, πήραν χρόνο Τσαλμπούρης, Σκουλίδας και Μωραΐτης. Εκτός δωδεκάδας οι τραυματίες Μαυροειδής και Βασιλειάδης, δεν χρησιμοποιήθηκε ο ανέτοιμος Σάκοτα. 

Το ματς 

Ούκιτς, Λαρεντζάκης, Μιλόσεβιτς, Γουίλιαμς και Ελονού άρχισαν το ματς για την ΑΕΚ, που μπήκε νωθρά στον αγώνα και είδε Χρίτσανιουκ και Φλόρενς να την ταλαιπωρούν στο πρώτο πεντάλεπτο (3-7). Γουίλιαμς και Ελονού οδήγησαν τους γηπεδούχους στο πρώτο τους προβάδισμα (11-9) και παρά τα προβλήματα στην άμυνα το δεκάλεπτο έκλεισε με την «Ένωση» στην πρωτοπορία χάρη σε τρίποντο του Ντίξον (19-17). Με τους νεαρούς Τσαλμπούρη και Σκουλίδα να προσφέρουν λύσεις από τον πάγκο η ΑΕΚ έφτασε στο 29-17 ολοκληρώνοντας ένα σερί 13-0. Οι Πολωνοί αντέδρασαν μέσα από την άμυνά τους και κράτησαν τους «κιτρινόμαυρους» χωρίς πόντο για πέντε λεπτά (29-24), ωστόσο το τάιμ άουτ του Γιούρε Ζντοβτς έφερε αποτέλεσμα, ο Ντίξον «ζεστάθηκε» και με δύο δικά του τρίποντα το ημίχρονο έκλεισε στο 35-24. 

Δίχως να εντυπωσιάζει, αλλά παίζοντας όσο χρειαζόταν για να κρατά σε απόσταση τη Ζιέλονα Γκόρα, η ΑΕΚ διατηρούσε τον έλεγχο φτάνοντας μέχρι και στο +15 στα μισά του τρίτου δεκαλέπτου (45-30). Οι Πολωνοί δεν απείλησαν στιγμή τους «κιτρινόμαυρους» που αρκούσε να πατήσουν λίγο το γκάζι και με τον Ντίξον να ξεφύγουν με 62-44. Δύο σερί τρίποντα του Λαρεντζάκη έφεραν τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της, το +19, (68-49) προτού η χαλάρωση της ΑΕΚ στο φινάλε επιτρέψει στους αντιπάλους της να μειώσουν. Ο Κελάτι έφερε την ομάδα του στο -7 (68-61) στα 51’’ πριν το τέλος, αλλά το τρίποντο του Σκουλίδα έβαλε τέλος στο ματς. 

Δεκάλεπτα: 19-17, 35-24, 55-38, 71-64. 

ΑΕΚ (Ζντοβτς): Ούκιτς 6 (3 ασίστ), ΜακΓκραθ 8, Ελονού 5 (6 ριμπ.), Μιλόσεβιτς, Χαριτόπουλος 2, Ντίξον 21, Λαρεντζάκης 6 (5 ριμπ.), Μωραΐτης, Σκουλίδας 7, Γουίλιαμς 10 (3 ριμπ., 3 ασίστ), Τσαλμπούρης 6 (3 ριμπ.). 

Ζιέλονα Γκόρα (Γκρόνεκ): Φλόρενς 3 (5 ασίστ), Βον 6, Μουρ 8 (4 ριμπ.), Κελάτι 14, Γκρουζέτσκι 5, Χρίτσανιουκ 19 (10 ριμπ.), Ζαμοΐσκι 7, Τζούρισιτς, Κοζάρεκ 2.

Tags
Back to top button