
Ξεκίνησε λέγοντας, «υπάρχει το γερμανικό παράδειγμα τρικομματικών, δικομματικών κυβερνήσεων. Πρόσφατες κυβερνήσεις, τις γνωρίζουμε όλοι μας. Δεν συμμετείχε το Λαϊκό Κόμμα. Τώρα συμμετέχει ως πρώτο κόμμα. Υπάρχει το Ιβηρικό παράδειγμα, όπου η σοσιαλδημοκρατία συνεργάζεται με τα κόμματα της Αριστεράς. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα, σε σχέση με σχήματα κυβερνητικά».
Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε πως, «στη χώρα μας δεν υπάρχει κουλτούρα συνεργασιών. Και δεν βοηθά και το θεσμικό πλαίσιο. Και πρέπει να ανοίξουμε μια πολύ σοβαρή συζήτηση για το πώς αυτά τα μοντέλα μπορούν να υλοποιηθούν στην Ελλάδα και με θεσμικό τρόπο» και πρόσθεσε πως «αν η ερώτηση είναι απλά ιδεολογική, πέρα από τα τεχνικά ζητήματα, θέλω πω ότι το ΠΑΣΟΚ έχει πολύ μεγάλες διαφορές και με τη μία πλευρά και με την άλλη πλευρά. Δηλαδή, σήμερα υλοποιείται ένα σχέδιο το οποίο κλιμακώνει τις ανισότητες, αποδομεί το κοινωνικό κράτος. Η δημόσια υγεία έχει φτάσει να είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα, με τη στέγαση για ένα συντριπτικό κομμάτι του ελληνικού λαού και με ρωτάτε αν είμαστε κοντά σε αυτή την πολιτική… όχι. Είμαστε στρατηγικά απέναντι».
Τόνισε πως από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας υλοποιείται αυτή η πολιτική.
Ανέφερε επίσης, πως και σε θέματα θεσμικά, «έχουμε πολύ μεγάλη διαφορά από τα κόμματα της άλλης πλευράς».
«Όταν βλέπουμε μία συμπεριφορά η οποία ουσιαστικά είναι δώρο στη Νέα Δημοκρατία, δηλαδή να το πω απλά, δείτε την ιστορία των Τεμπών. Μια τραγωδία. Πώς έχει συμπεριφερθεί το ΠΑΣΟΚ, πώς η Νέα Δημοκρατία που είναι ο πρωταγωνιστής της τραγωδίας και πώς τα υπόλοιπα κόμματα για να αξιολογήσει ελληνικός λαός τελικά ποια είναι η λύση στο πρόβλημα. Εμείς κάναμε δύο προτάσεις δυσπιστίας…», εξήγησε ο κ. Ανδρουλάκης.