Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ανατριχιάζουν οι μαρτυρίες των θυμάτων του Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ - Τον αποκαλούν «κατά συρροή βιαστή» και τέρας

Στις 31 Αυγούστου του 2023, ο Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ πέθανε σε ηλικία 94 ετών, 26 χρόνια ακριβώς από την ημέρα που ο γιος του Ντοντι και η πριγκίπισσα Νταιάνα σκοτώθηκαν στο μοιραίο αυτοκινητιστικό δυστύχημα του Παρισιού.

Μαζί του πήρε πολλά ένοχα μυστικά, κυρίως αυτό για το οποίο φοβόταν πιο πολύ, τις σεξουαλικές επιθέσεις του και τους βιασμούς γυναικών που δούλευαν για αυτόν, σε διάφορες επιχειρήσεις του, οι οποίες έζησαν στιγμές φρίκης στα χέρια του.

Γερμανία: Ιρακινοί και Σύριοι νάρκωσαν και βίασαν 18χρονη - Στον βιασμό συμμετείχε και μια νεαρή γυναίκα


Ένα χρόνο και λίγες ημέρες μετά την κηδεία του, το ντοκιμαντέρ του BBC προκάλεσε σάλο στην Μεγάλη Βρετανία με τα όσα αποκάλυψαν πέντε τουλάχιστον γυναίκες, ενώ τουλάχιστον άλλες 13 βίωσαν τις αρρωστημένες ορέξεις του Αιγύπτιου Κροίσου.

Οι βιασμοί και οι σεξουαλικές επιθέσεις έλαβαν χώρα σε διάστημα 26 ετών, από το 1984 μέχρι το 2010 όταν ο Αλ Φαγέντ ήταν ιδιοκτήτης του πολυκαταστήματος Harrods στο Λονδίνο και ήταν κοινό μυστικό γνωστό σε αρκετούς ανθρώπους.

Οι περιγραφές των άτυχων γυναικών στο συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ του BBC προκαλούν ανατριχίλα αφού αποκαλύπτουν την αρρωστημένη πλευρά του Αιγύπτιου μεγιστάνα, που εκτός των άλλων δήλωνε και φιλάνθρωπος!

Το σεξουαλικό τέρας

Ανάμεσα στα θύματα συγκαταλέγεται η Τζέμμα, προσωπική βοηθός του Αλ Φαγέντ για δυο χρόνια κατά την περίοδο 2007-2009 η οποία μίλησε για τον εφιάλτη που βίωσε στα χέρια του εργοδότη της.

Για την ακρίβεια περιγράφει πώς βιάστηκε από τον δισεκατομμυριούχο στη Villa Windsor στο Παρίσι κατά τη διάρκεια ενός επαγγελματικού ταξιδιού. «Νομίζω ότι είναι κατά συρροή βιαστής», δήλωσε η Τζέμμα, τονίζοντας ότι το περιστατικό την άφησε τρομοκρατημένη και ανήμπορη να ζητήσει δικαιοσύνη όσο ήταν ήταν εν ζωή ο Αιγύπτιος Κροίσος που προσπάθησε να συγκαλύψει με κάθε τρόπο τις αποτρόπαιες πράξεις του.

Με φωνή που πήγαινε να σπάσει και φανερά ταραγμένη που ανακαλούσε στην μνήμη της τα όσα αποτρόπαια έζησε στα χέρια του αποκάλυψε ότι ο δισεκατομμυριούχος άρχισε να την παρενοχλεί σεξουαλικά αμέσως μετά την πρόσληψή της στο φιλανθρωπικό ίδρυμά του, ενώ την απειλούσε να επιστρέψει στη δουλειά όταν πήρε άδεια λόγω στρες.

Κατά τη διάρκεια της παραίτησής της, η Τζέμμα κατέστρεψε ηχογραφήσεις που είχε κρατήσει από τις παρενοχλήσεις του Αλ Φαγέντ και μετά από πιέσεις της διεύθυνσης ανθρωπίνων πόρων υπέγραψε συμφωνία εμπιστευτικότητας.

Το ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει επίσης ότι πολλές γυναίκες εξαναγκάστηκαν να υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις για σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, με τα αποτελέσματα να αποστέλλονται στον Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ κάτι που πολλές γυναίκες θεωρούν σήμερα «ανατριχιαστικό».

Ανώνυμα θύματα


Μια άλλη γυναίκα η οποία υπέκυψε στις αρρωστημένες ορέξεις του μεγάλου αφεντικού που παραμένει ανώνυμη και την οποία το BBC αποκαλεί Ρέιτσελ, περιέγραψε πώς βιάστηκε από τον Αλ Φαγέντ σε ένα από τα διαμερίσματά του στο Mayfair του Λονδίνου, μετά από μια νυχτερινή βάρδια που είχε στο Harrods.

«Έκανα σαφές ότι δεν ήθελα να συμβεί κάτι τέτοιο. Δεν έδωσα τη συγκατάθεσή μου. Απλά ήθελα να τελειώνει», δήλωσε η γυναίκα που δεν θέλησε να αποκαλύψει την ταυτότητα της κι ας έχουν περάσει τόσα χρόνια από την νύχτα που δεν ξέχασε ποτέ.

Η μαρτυρία της περιγράφει τη φρίκη του περιστατικού, με τον Αλ Φαγέντ να χρησιμοποιεί τη θέση εξουσίας του για να εξαναγκάσει τις εργαζόμενες του να υποκύψουν στο άρρωστο πάθος του.

Έτερη γυναίκα, η οποία βιάστηκε όταν ήταν έφηβη, δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι στο διάσημο πολυκατάστημα του Λονδίνου αντιμετωπίζονταν ως «παιχνίδια» του Αλ Φαγέντ, ενω χαρακτήρισε τον εκλιπόντα ως «τέρας, έναν σεξουαλικό αρπακτικό χωρίς ηθική πυξίδα». Η ίδια εξήγησε πως επικρατούσε ένας κλίμα φόβου, καθώς οι υπάλληλοι ένιωθαν ότι δεν μπορούσαν να μιλήσουν για όσα φρικτά λάμβαναν χώρα στα πολυτελή διαμερίσματα του δισεκατομμυριούχου ή σε ξενοδοχεία που κατέλυε.

Ενός ανθρώπου που δεν έλαβε ποτέ την Βρετανική υπηκοότητα και συγκρούστηκε σφοδρά με το Μπάκιγχαμ θεωρώντας ότι ο γιος του και η Νταιάνα δολοφονήθηκαν εκείνο το μοιραίο βράδυ του Αυγούστου στο Παρίσι.

Τώρα έρχεται στην επιφάνεια ο άλλος του εαυτός, η πιο σκοτεινή ίσως πτυχή της προσωπικότητας του, αυτή ενός σεξουαλικού τέρατος που ικανοποιούσε τις ορμές του με θύματα ανυπεράσπιστες εργαζόμενες που δούλευαν για αυτόν, οι οποίες βρήκαν τελικά τη δύναμη να μιλήσουν για όλα αυτά που βίωσαν στα χέρια του.

Tags
Back to top button