Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανασχηματισμός: Σε τρεις δόσεις σήμερα η ορκωμοσία των νέων υπουργών και υφυπουργών

Σε τρεις ομάδες θα πραγματοποιηθεί σήμερα, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Προσαρμοσμένη στα μέτρα κατά της πανδημίας του κορονοϊού θα είναι η σημερινή ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης, μετά τον χθεσινό ανασχηματισμό που αποφάσισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ανακοίνωσε ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έτσι λοιπόν, η ορκωμοσία θα πραγματοποιηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, σε τρεις δόσεις.


Στις 11:00, στις 11:45 και στις 12:30.

Οι αλλαγές στην κυβέρνηση


Δύο ηχηρές αποχωρήσεις, μετακίνηση πρωτοκλασάτων υπουργών σε άλλα χαρτοφυλάκια και είσοδο νέων προσώπων στο υπουργικό συμβούλιο, έφερε ο κυβερνητικός ανασχηματισμός.


Όπως ανακοινώθηκε λοιπόν, εκτός κυβέρνησης είναι πλέον ο μέχρι πρότινος υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος και ο πρώην, πλέον, υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος προτείνεται για κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.


Τη θέση του κ. Θεοδωρικάκου στο Υπουργείο Εσωτερικών παίρνει ο Μάκης Βορίδης, ενώ του κ. Βρούτση ο Κωστής Χατζηδάκης. Τους οποίους αντικαθιστούν στα Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος οι Σπήλιος Λιβανός και Κώστας Σκρέκας.

Κυβερνητικός εκπρόσωπος αναλαμβάνει ο Χρήστος Ταραντίλης, στη θέση του Στέλιου Πέτσα, που μετακινείται στο Υπουργείο Εσωτερικών ως αναπληρωτής υπουργός. 

Η μέχρι πρότινος υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη αναλαμβάνει υφυπουργός Τουρισμού, ενώ ο έως σήμερα υφυπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος αναλαμβάνει υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ στον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, που παραμένει στη θέση του.

Επίσης, ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης αναβαθμίζεται σε αναπληρωτή υπουργό Υγείας.

Τα νέα πρόσωπα


Νέα πρόσωπα στην κυβέρνηση εκτός από τον κ. Λιβανό, είναι οι υφυπουργοί:

Παιδείας: Ζέττα Μακρή και Άγγελος Συρίγος.
Εργασίας: Μαρία Συρεγγέλα.
Περιβάλλοντος: Γιώργος Αμυράς.
Πολιτισμού: Νικόλας Γιατρομανωλάκης.
Δικαιοσύνης: Γιώργος Κώτσηρας.
Εσωτερικών (με αρμοδιότητα Μακεδονίας-Θράκης): Σταύρος Καλαφάτης.
Επίσης, οι υφυπουργοί:

Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Γιώργος Στύλιος.
Ναυτιλίας: Κώστας Κατσαφάδος.
Αγροτικής Ανάπτυξης: Γιάννης Οικονόμου
Και Μετανάστευσης και Ασύλου: Σοφία Βούλτεψη.


Οι αποχωρήσεις υφυπουργών



Παράλληλα, από την κυβέρνηση αποχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Γιώργος Κουμουτσάκος, καθώς και οι υφυπουργοί:
Παιδείας Βασίλης Διγαλάκης, Περιβάλλοντος Δημήτρης Οικονόμου, Τουρισμού Μάνος Κόνσολας, Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γρηγόρης Ζαριφόπουλος και Εσωτερικών Θεόδωρος Καράογλου (με αρμοδιότητα Μακεδονίας-Θράκης). 

Tags
Back to top button