Σήμερα, το ζήτημα της Ελλάδας είναι ακόμα στην ατζέντα μας και εννοείται ότι υπάρχει μια ένταση που από εδώ και πέρα θα κλιμακωθεί, προμηνύει ο Σαλαχατίν Τσακιργκίλ (Selahaddin E. Çakirgil), αρθρογράφος στη φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα
«Eνώ ο κόσμος είναι προσκολλημένος στο ζήτημα του πώς θα τελειώσει ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας, ο κόσμος βρίσκεται στα πρόθυρα να αντιμετωπίσει μια άλλη σοβαρή κρίση, την ένταση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας», συνεχίζει, ρίχνοντας στη συνέχεια το μπαλάκι των ευθυνών στην Αθήνα, κατά την πάγια τακτική της Άγκυρας.
"Πυρ και μανία" η Τουρκία: "Ντροπή η ΕΕ να μένει σιωπηλή στη στρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου"
Αναλυτικά όσα γράφει:
«Μάλιστα, ο Πρόεδρος Ερντογάν απέρριψε για άλλη μια φορά χθες το ενδεχόμενο «συνάντησης με τον Έλληνα πρωθυπουργό», λέγοντας «αναζητούμε έναν αποδέκτη που κρατά τον λόγο του». Διότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός Μητσοτάκης, που ήρθε στην Κωνσταντινούπολη πριν από λίγους μήνες, είχε καλή μεταχείριση από τον Ερντογάν και είπε, «από εδώ και πέρα, η Τουρκία και η Ελλάδα θα πρέπει να συζητούν τα θέματα μεταξύ των δύο πλευρών χωρίς να εμπλέκεται τρίτος». Στη συνέχεια ο Μητσοτάκης, στην ομιλία του στο Κογκρέσο τον περασμένο μήνα, όταν πήγε στην Αμερική, χρησιμοποίησε προσβλητική γλώσσα κατά της Τουρκίας, ζήτησε να μην δώσουν πολεμικά αεροσκάφη F-16 στην Τουρκία, να κάνει ό,τι χρειάζεται για να ανακουφίσει τα δεινά του ελληνισμού που συνεχίζεται στην Κύπρο για 48 χρόνια, και με τις υποσχέσεις του να αφήσει τα όνειρά του για αυτοκρατορία, η Τουρκία βρέθηκε αντιμέτωπη με μια κατάσταση όπου, στην πραγματικότητα, προσπαθούσε να κάνει ακριβώς το αντίθετο από αυτό που είχε υποσχεθεί στη συνάντησή του με τον Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη. (Το γεγονός ότι ο Μητσοτάκης χειροκροτήθηκε περίπου 40 φορές και για λεπτά στο Αμερικανικό Κογκρέσο, και η προσθήκη ελληνικού ονόματος στον Αμερικανό Πρόεδρο Μπάιντεν (Μπαϊντενόπουλος), δεν μπορούν να θεωρηθούν απλά αστεία.)
Ας θυμηθούμε επίσης ότι για την επιχείρηση που ανακοίνωσε η Τουρκία πριν από περίπου 3 εβδομάδες κατά των στοιχείων του PKK που ενισχύθηκαν στο συριακό έδαφος, ειδικά στη Μανμπίζ και στο Τελ Ριφάτ υπό τον έλεγχο της Ρωσίας, έλεγε, «θέτετε σε κίνδυνο τη σταθερότητα στη Συρία!». Η Ρωσία, από την άλλη, θέλει οι Ηνωμένες Πολιτείες να έρθουν αντιμέτωπες με την Τουρκία και να μπουν σε στρατιωτική σύγκρουση ενώ είναι απασχολημένες με την Ουκρανία.
Ενώ συνέβαιναν αυτές οι εξελίξεις, η Ελλάδα υπέγραψε νέες συνθήκες με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Το τι ή ποιος είναι ο στόχος από αυτή τη συνεργασία Αμερικής και Ελλάδας δεν είναι μυστικό. Στην πραγματικότητα, οι αμερικανικές βάσεις, που είχαν εγκατασταθεί μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, 5 στα νησιά και 4 στην απέναντι πλευρά της Μαρίτσας, είναι εναντίον της Ρωσίας.
Είναι ενδιαφέρον ότι ένας από τους διάσημους Γάλλους συγγραφείς, ο François-Ren é de Chateaubriand, είχε επίσης την ευκαιρία να μελετήσει τον ελληνικό λαό που ζούσε μέσα και γύρω από την Πελοπόννησο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του από το Παρίσι στην Ιερουσαλήμ το 1805, και στην πραγματικότητα βρήκε την απογοήτευσή του στο ότι ισχυρίζονται ότι είναι κληρονόμοι του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού. Μιλάει με ενδιαφέρον για τη μουδιασμένη, παραδομένη, απρόσωπη συμπεριφορά ενός λαού ενάντια στους Οθωμανούς πασάδες.
Ενδιαφέρον, ωστόσο, είναι ότι η Ελληνική Εξέγερση, που ξεκίνησε τη δεκαετία του 1820, 15 χρόνια μετά από αυτό το ταξίδι, έφτασε σε ένα στάδιο που θα τελείωνε με τη νίκη. Ο απώτερος στόχος αυτής της οργάνωσης ήταν να ανακτήσει τον έλεγχο της Κωνσταντινούπολης, την οποία ονόμασαν «Μεγάλη Ιδέα».
Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε επίσης ότι ο Αλέξανδρος Υψηλάντης, που ηγήθηκε της οργάνωσης «Φιλική Εταιρεία», που πυροδότησε τις πρώτες σπίθες της Ελληνικής Εξέγερσης, ήταν βοηθός του Ρώσου Τσάρου και στρατηγός στο ρωσικό στρατό.
Υπάρχει ένα βιβλίο με τίτλο «Έλληνες σε όλες τις εποχές» «Les Grecs a toutes les époques», που εκδόθηκε από την «INKILAB Publishing» το 2021, σε μετάφραση από τα γαλλικά. Ο συγγραφέας του βιβλίου είναι άγνωστος, γνωστός απλά ως ένας πρώην διπλωμάτης στην Ανατολή. Εκδόθηκε στο Παρίσι το 1870.
Το ερώτημα για το πώς να εξαλειφθεί η Οθωμανική Αυτοκρατορία από την παγκόσμια σκηνή, στη συνάντηση του Αυτοκράτορα της Γαλλίας και του Τσάρου της Ρωσίας τη δεκαετία του 1850, αναφέρει πως υπάρχει ένας άρρωστος άνθρωπος (l'homme malade) στα χέρια μας, αν ο θάνατός του μας πιάσει απροετοίμαστους, είναι γραμμένο σε ιστορικά κείμενα ότι θα συναντήσουμε μεγάλα προβλήματα που δεν μπορούν να ξεπεραστούν.
Ακόμα κι αν αυτά ισχύουν σε μεγάλο βαθμό, ο προαναφερόμενος εκδοτικός οίκος ένιωσε την ανάγκη να γράψει στο τέλος του βιβλίου ότι «όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι ως προς τη δημιουργία, δεν σέβονται ποτέ κατώτερες ή ανώτερες φυλετικές ταξινομήσεις, απλώς θέλουν να καθρεφτίζουν την κοινωνικο-πολιτισμική ζωή μιας κοινωνίας από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα».
Αρκεί να θυμηθούμε ότι, στα 400 χρόνια που πέρασαν υπό την κυριαρχία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, η Αθήνα αναφερόταν με σεβασμό ως Medina-t-ul Hukemâ.. (Πόλη των Δικαστών/Σοφιών). Πρέπει να διαβαστεί ακόμα, για να κατανοήσουμε τον στόχο αυτού του κράτους-μαριονέτα, που «θέλει να μας επιτεθεί ξανά για να μας δαγκώσει».
Η Άγκυρα, διά στόματος των φερέφωνών της στα μέσα ενημέρωσης, συνεχίζει να διατηρεί το πολεμικό κλίμα που έχει πυροδοτήσει κατά του Ελληνισμού, στοχοποιώντας και προσωπικά την πολιτική ηγεσία της χώρας, συνεχίζοντας να αλλοιώνει, παράλληλα, την ιστορία και να στρέφει τις ευθύνες της κρίσης προς την Ελλάδα.