Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αν και με καθυστέρηση, η Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας είναι γεγονός και στην Ελλάδα

Στις 23 Φεβρουαρίου, δηλαδή δύο εβδομάδες μετά την ημέρα που κανονικά τιμάται η Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας, η Βουλή έδωσε το πράσινο φως στα συναρμόδια υπουργεία να προχωρήσουν στην έκδοση απόφασης για την καθιέρωσή της και στην Ελλάδα!

Η Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας καθιερώθηκε να τιμάται στις 9 Φεβρουαρίου.

Το σχετικό άρθρο για την 9η Φεβρουαρίου ψηφίστηκε χθες ομόφωνα από τους βουλευτές, και έτσι μπήκε ένα τέλος σε μια υπόθεση που, σύμφωνα με τον Τέρενς Κουίκ, εκκρεμούσε από το 2014. Ο υφυπουργός Εξωτερικών, άλλωστε, βρέθηκε στο στόχαστρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς ενώ η ομογένεια στη Νάπολη της Ιταλίας τίμησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας, στην Ελλάδα η υπόθεση μπλέχτηκε στα… γρανάζια της γραφειοκρατίας.

«Ευχαριστώ όσους συνεργάστηκαν μαζί μου, ακόμα και εκείνους που αμφισβήτησαν είτε τις προθέσεις της κυβέρνησης, είτε εμένα προσωπικά», τόνισε ο Τέρενς Κουίκ. Από την πλευρά του ο Γιάννης Αμανατίδης υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται για μια αποσπασματική ενέργεια, «αλλά εντάσσεται σε μια συνολική στρατηγική στήριξης των ελληνικών σπουδών στο εξωτερικό».

Πηγή:pontos-news.gr

Tags
Back to top button