Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Αμερικανός στρατηγός προειδοποιεί: Η Ρωσία γίνεται ισχυρότερη από ποτέ-Μαθαίνει να πολεμά το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία

Ένας πρώην στρατηγός του αμερικανικού στρατού εξέφρασε τις ανησυχίες του για τις στρατιωτικές δυνατότητες της Ρωσίας μετά την λήξη της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

Ο στρατηγός προειδοποίησε πως τα διδάγματα που αποκτά σήμερα η Ρωσία στο πεδίο της μάχης θα επιτρέψουν στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας να προσαρμοστούν και να εκσυγχρονιστούν, αυξάνοντας πιθανώς την απειλή που θέτουν για το ΝΑΤΟ.

Κρούει τον Κώδωνα του Κινδύνου ο Στρατηγός

Πιο συγκεκριμένα, ο αντιστράτηγος Charles Costanza ήταν διοικητής του αμερικανικού στρατού στην Πολωνία. Στις 22 Οκτωβρίου εξέφρασε κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες ανησυχίες του μιλώντας σε συνέντευξη με μέσο ενημέρωσης.

Ο ίδιος τόνισε πως το ΝΑΤΟ πρέπει να παρακολουθεί με προσοχή τις αλλαγές στις στρατιωτικές τακτικές της Ρωσίας, όπως επίσης πρέπει να παρατηρεί πώς η Μόσχα προσαρμόζει τις δυνάμεις της για μάχη με στρατιώτες που είναι εκπαιδευμένοι και εξοπλισμένοι από την Δύση.

Όταν ρωτήθηκε περί της απειλής που θέτει ο ρωσικός στρατός για την Δύση, ο Αμερικανός απάντησε πως η Ρωσία θα χρειαστεί χρόνια για να αποκαταστήσει την ισχύ της μετά τις σημαντικές απώλειες που υπέστη στον εν εξελίξει πόλεμο.

Παρά την ύπαρξη αναφορών που υποστηρίζουν πως ο ρωσικός στρατός έχει σημειώσει 600 χιλιάδες απώλειες στην Ουκρανία, ο Costanza δήλωσε πως οι ρωσικές επίγειες δυνάμεις στην πραγματικότητα έχουν αυξηθεί από την έναρξη του πολέμου μέχρι και σήμερα.

«Μπορεί να μην είναι τόσο καλά εκπαιδευμένες, αλλά είναι περισσότερες» είπε ο ίδιος, προσθέτοντας πως η ρωσική βιομηχανία έχει ξεκινήσει και αυτή να λειτουργεί σε πολεμικούς ρυθμούς.

Η εκτενής επιστράτευση της Ρωσίας, εξήγησε, έχει επιτρέψει στο Κρεμλίνο να συνεχίσει να τροφοδοτεί τον μεγάλο στρατό του παρά τις μεγάλες απώλειες. 

Το πιο σημαντικό όμως για τον πρώην Αμερικανό αντιστράτηγο είναι πως η Μόσχα έχει βρει τον τρόπο να αντιμετωπίζει μία Ουκρανία υποστηριζόμενη έμπρακτα από την Δύση.

«Μαθαίνουν πώς να νικούν τα συστήματα και τις δυνατότητές τους... Εκσυγχρονίζουν τις δυνάμεις τους με βάσει τα διδάγματα που αποκτούν από το πεδίο της μάχης» προειδοποίησε ο στρατηγός, τονίζοντας πως η Ρωσία κάνει σημαντικές αλλαγές όχι μόνο στο προσωπικό και στις στρατηγικές της, αλλά και στον εξοπλισμό και στις τακτικές της.

Αυτό πρέπει να ανησυχεί ιδιαίτερα το ΝΑΤΟ, έκλεισε ο ίδιος.

 

Tags
Back to top button