Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Αμερικανός επικεφαλής think tank χαρακτήρισε ιστορική τη συμφωνία εκχώρησης της Μακεδονίας

Αν και το «Μακεδονικό» είναι φαινομενικά ένα τοπικό πρόβλημα μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ, ουσιαστικά πρόκειται ένα πρόβλημα που καίει ΝΑΤΟ και ΕΕ κι αυτό γίνεται αντιληπτό σε κάθε ευκαιρία από δηλώσεις διάφορων αξιωματούχων, όπως επίσης είναι φανερό ποιοι κρύβονται πίσω από τις πιέσεις γι αυτό τον ντροπιαστικό συμβιβασμό.

Η Ουάσινγκτον θεωρεί τη συμφωνία των Πρεσπών ιστορική εξέλιξη που όχι μόνο θα εξομαλύνει τις σχέσεις μεταξύ των Σκοπίων και της Αθήνας, αλλά και θα ενισχύσει σημαντικά τη σταθερότητα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη λέει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή» ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του ιδρύματος Atlantic Council της Ουάσινγκτον, Ντέιμ Γουίλσον.

«Η συμφωνία προσφέρει στην Ελλάδα την προοπτική αποκατάστασης της πολιτικής και οικονομικής της επιρροής στα Βαλκάνια» τονίζει ενώ συγκεκριμένα για τη Θεσσαλονίκη εκτιμά ότι «είναι σε θέση να επωφεληθεί εξελισσόμενη σε κόμβο [...] από τα Βαλκάνια προς το Αιγαίο και τον υπόλοιπο κόσμο».

Ο κ. Γουίλσον λέει ότι «οι ηγέτες των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ αναγνωρίζουν την πολιτική ηγεσία και το θάρρος που απαιτείται για την υποστήριξη αυτής της συμφωνίας» για να συμπληρώσει «... για όσους δεν θα υποστηρίξουν τη συμφωνία, οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι θα περιμέναμε από τους υπεύθυνους πολιτικούς ηγέτες της αντιπολίτευσης σε κάθε χώρα να μην αντιταχθούν έντονα και να μην παρεμποδίσουν την κοινοβουλευτική επικύρωση».

Σε ερώτηση σχετικά με το «πώς πρέπει να αντιμετωπίσουν η Ελλάδα και η Δύση την Τουρκία υπό τη νέα ενισχυμένη προεδρία Ερντογάν», ο κ. Γουίλσον απαντά: «Οι ΗΠΑ και η Ελλάδα έχουν κοινό συμφέρον να διατηρήσουν την Τουρκία προσδεδεμένη στη Δύση».

Tags
Back to top button