Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Αμερικανική ασπίδα στο Ισραήλ με το αντιβαλλιστικό πυραυλικό σύστημα THAAD - Θα το χειρίζονται Αμερικανοί στρατιώτες

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενδέχεται να αναπτύξουν το προηγμένο σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας Terminal High Altitude Area Defense (THAAD) στο Ισραήλ, το οποίο θα χειρίζονται Αμερικανοί στρατιώτες στο έδαφος, ανέφερε το N12 το βράδυ του Σαββάτου (12/10).

Μετά τις επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν σκεφτόταν την ανάπτυξη του συστήματος THAAD στο Ισραήλ, σύμφωνα με το Ίδρυμα για την Άμυνα των Δημοκρατιών (FDD). 

Εκείνη την εποχή, ο Όστιν ζήτησε επίσης να αναπτυχθούν πρόσθετα τάγματα Patriot σε όλη τη Μέση Ανατολή για να αυξηθεί η προστασία των δυνάμεων των ΗΠΑ, πρόσθεσε το FDD.

Το σύστημα THAAD, ικανό να αναχαιτίζει βαλλιστικούς πυραύλους εκτός της γήινης ατμόσφαιρας, θα λειτουργεί σε συντονισμό με το αμυντικό σύστημα «Arrow» του Ισραήλ. Και τα δύο συστήματα μπορούν να μοιράζονται καθήκοντα αναχαίτισης σε πραγματικό χρόνο, προσφέροντας ένα κρίσιμο επίπεδο προστασίας σε περίπτωση ιρανικού πυραυλικού πλήγματος.

Το Iron Dome δεν είναι αδιαπέραστο

Σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους, οι ΗΠΑ δεν έχουν λάβει ακόμη τελική απόφαση για την ανάπτυξη του συστήματος. Συγκεκριμένα, ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Walla και το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο Kan, επικαλούμενο Αμερικανούς αξιωματούχους, μετέδωσαν ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν λάβει ακόμη τελική απόφαση για το αν θα αναπτύξουν το αντιπυραυλικό αμυντικό σύστημα THAAD στο Ισραήλ.

Αυξανόμενες ανησυχίες

Η ανάπτυξη του THAAD υπογραμμίζει τις αυξανόμενες ανησυχίες ότι οποιαδήποτε σημαντική ισραηλινή στρατιωτική δράση θα μπορούσε να προκαλέσει γρήγορα ιρανικά αντίποινα.

Το Ισραήλ διαθέτει ένα σύστημα ραντάρ που συνδέεται με το THAAD από το 2012, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που μια πλήρης πυραυλική συστοιχία με αναχαιτιστές σταθμεύει στη χώρα. Η ανάπτυξη ακολουθεί χρόνια κοινών αμερικανοϊσραηλινών στρατιωτικών ασκήσεων, όπως η Juniper Cobra, με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας των χωρών στον τομέα της αεράμυνας.

 

Tags
Back to top button