Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Αμερικανοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι το Ισραήλ θα χτυπήσει στρατιωτικές, ενεργειακές εγκαταστάσεις του Ιράν

Αμερικανοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι το Ισραήλ έχει περιορίσει τους πιθανούς στόχους για την απάντησή του στην πρόσφατη πυραυλική επίθεση του Ιράν και αναμένεται να στοχεύσει σε αυτό που οι ίδιοι περιγράφουν ως ιρανική στρατιωτική και ενεργειακή υποδομή.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο NBC ανέφεραν ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι το Ισραήλ θα στοχεύσει πυρηνικές εγκαταστάσεις ή θα προβεί σε δολοφονίες. Τόνισαν ωστόσο, ότι δεν έχουν λάβει τελική απόφαση για το πώς και πότε θα ενεργήσουν.

Κυρώσεις από τις ΗΠΑ στον πετροχημικό τομέα του Ιράν για την επίθεση στο Ισραήλ

Το Ιράν αλλά και ολόκληρη η περιοχή αναμένει με νευρικότητα τα ισραηλινά αντίποινα μετά την ιρανική πυραυλική επίθεση που πραγματοποιήθηκε την 1η Οκτωβρίου.

Οι ΗΠΑ δε γνωρίζουν πότε θα έρθει η απάντηση του Ισραήλ, αλλά αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ο ισραηλινός στρατός είναι έτοιμος ανά πάσα στιγμή μόλις δοθεί η εντολή.

Αμερικανοί αξιωματούχοι παραδέχθηκαν ότι το Ισραήλ δεν έχει μοιραστεί ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα μαζί τους - και δεν είναι σαφές ότι Ισραηλινοί αξιωματούχοι έχουν συμφωνήσει ακόμη. Ωστόσο, αμερικανοί και Ισραηλινοί αξιωματούχοι λένε ότι η απάντηση θα μπορούσε να έρθει κατά τη διάρκεια των διακοπών του Γιομ Κιπούρ. 

Το Ισραήλ έχει μοιραστεί περισσότερες πληροφορίες με τις ΗΠΑ σχετικά με τα αντίποινα, δήλωσαν οι αξιωματούχοι, αλλά απέκρυψαν πολλές λεπτομέρειεςκαθώς ανησυχούν μήπως διαρρεύσουν πληροφορίες για την επιχείρηση.

Παράλληλα, Αμερικανοί αξιωματούχοι συνέχισαν να προτρέπουν την ισραηλινή κυβέρνηση να απαντήσει «αναλογικά», τηρώντας τους στρατιωτικούς στόχους και αποφεύγοντας εγκαταστάσεις πετρελαίου, φυσικού αερίου και πυρηνικών εγκαταστάσεων.

Υπενθυμίζεται ότι τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν την περασμένη Τετάρτη μετά από πολύ καιρό ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Ο Μπάιντεν προέτρεψε έντονα τον Νετανιάχου να επικεντρωθεί στην ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα και στον Λίβανο και του ζήτησε να βάλει τέλος στις μάχες.

Tags
Back to top button