Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Αλβανία: Βάση εκπαίδευσης Μουτζαχεντίν για την ανατροπή του ιρανικού καθεστώτος

Σύμφωνα με το κορυφαίο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel στην Αλβανία εκπαιδεύονται μέλη μια πολιτικής σέχτας που θέλει να ανατρέψει το καθεστώς της Τεχεράνης.

Πάνω από δύο χιλιάδες μέλη της οργάνωσης  των Μουτζαχεντίν - Mojahedin-e Khalq (MEK), που χαρακτηρίζονται ως τρομοκράτες από τις κυβερνήσεις του Ιράν, εκπαιδεύονται σε στρατόπεδο στη βορειοδυτική Αλβανία.

Οι ενέργειές τους υποστηρίζονται από αμερικανικό επιτελείο  που βρίσκεται υπό τον  Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

  Εκπαιδεύονται πως να κόβουν κεφάλια

Τα μέλη της MEK λένε ότι κάνουν γυμνάσια τρεις φορές την εβδομάδα και σε αυτά περιλαμβάνονται πώς να σκοτώσουν έναν άνθρωπο με μαχαίρι κόβοντάς του το λαιμό, ή να του σπάσουν τα χέρια ή να τρυπήσουν στα μάτια κλπ.

Το στρατόπεδο έχει μέγεθος 50 ποδοσφαιρικών γηπέδων και προστατεύεται από υψηλούς φράχτες. Ο χώρος στον οποίο διαμένουν βρίσκεται μόλις 35 λεπτά  με αυτοκίνητο από την αλβανική πρωτεύουσα, αλλά οι άνθρωποι ζουν απομονωμένοι. Λέγεται ότι οι περισσότεροι από αυτούς από τους σχεδόν δύο χιλιάδες έχουν σύγχρονα κινητά τηλέφωνα και προσωπικούς υπολογιστές.

Για τη δημοσιογραφική έρευνα πραγματοποιήθηκαν συνεντεύξεις με 15 μέλη της MEK.

Από τις αφηγήσεις τους γίνεται σαφές ότι μεταξύ των άλλων εκπαιδεύονται στη διάδοση ψευδών ειδήσεων σχετικά με τα κοινωνικά δίκτυα του Ιράν όπως στο Twitter και στο Facebook. Ορισμένοι μάλιστα από αυτούς έχουν εντολή να προσελκύουν νέα μέλη.

Σύμφωνα με το Der Spieger ο λόγος για τον οποίο η Αλβανία υποστηρίζει την ομάδα παραμένει ασαφής.

Το υπουργείο Εσωτερικών στα Τίρανα αρνήθηκε να σχολιάσει τα αναφερόμενα στον καταυλισμό.

Πηγή:

Tags
Back to top button