Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Αλ. Βούτσιτς: Συνάντηση με Πατριάρχη Ειρηναίο με φόντο τους Αλβανούς του Κοσόβου

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς συναντήθηκε με τον Πατριάρχη των Σέρβων Ειρηναίο και συνομίλησαν για τους Αλβανούς του Κοσόβου. Επί τάπητος τέθηκε η πλατφόρμα διαλόγου των Αλβανών, που πέρασε από τη βουλή του Κοσόβου την περασμένη Πέμπτη.

Τον κ. Βούτσιτς, κατά την επίσκεψη του στο Πατριαρχείο, συνόδευαν η πρωθυπουργός 'Ανα Μπράμπιτς και ο υπουργός Εξωτερικών Ίβιτσα Ντάτσιτς. «Εξετάσαμε, σημείο προς σημείο, το σχέδιο της Πρίστινα και εξηγήσαμε στον Πατριάρχη τους κινδύνους που εμπεριέχει για την Σερβία η «πλατφόρμα» των Αλβανών.[…] Εμείς, πάντοτε θα ακούμε τις απόψεις της Εκκλησίας και θα ενημερώνουμε τον Πατριάρχη για κάθε κίνηση μας, στο μέλλον» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς μετά το τέλος της συνάντησης.

Ο πρόεδρος της Σερβίας, επανέλαβε ότι, οι στόχοι που θέτουν οι Αλβανοί του Κοσόβου με την πλατφόρμα διαλόγου, αποτελούν «προσβολή για την κοινή λογική». Τόνισε ότι η Σερβία επιθυμεί τον διάλογο αλλά ποτέ δεν θα δεχθεί τους όρους που θέτει η Πρίστινα.

Ο προκαθήμενος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας (SPC), Πατριάρχης Ειρηναίος δήλωσε ικανοποιημένος που υπάρχει συνεργασία Κράτους- Εκκλησίας. «Είναι επιθυμητό να γίνονται συχνότερα τέτοιες συναντήσεις, για να αντιμετωπίζονται από κοινού ανάλογες καταστάσεις και να αναζητείται η καλύτερη λύση» επισήμανε ο Πατριάρχης των Σέρβων, μετά από τη συνάντηση του με την πολιτική ηγεσία της Σερβίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags
Back to top button