Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Ακρίβεια: «Απλησίαστες» από σήμερα οι καφετέριες - Στο 24% ο ΦΠΑ για τον σερβιριζόμενο καφέ

«Απλησίαστες» από σήμερα θα είναι οι καφετέριες καθώς η αύξηση του ΦΠΑ στον καφέ που τέθηκε σε ισχύ θα κάνουν τους καταναλωτές να σκεφτούν ξανά να απολαύσουν το αγαπημένο τους ρόφημα.

Όπως φαίνεται η αγαπημένη συνήθεια του Έλληνα θα γίνει απόλαυση για λίγους καθώς η αύξηση του ΦΠΑ θα κάνει τον καφέ «πικρό» για την τσέπη των καταναλωτών.

Στις 30 Ιουνίου ο καφές κόστιζε 3€ είχε ΦΠΑ 0,33€. Την 1η Ιουλίου ο ΦΠΑ από 0,33€ πήγε στα 0,72€. Επιβάρυνση 0,39€ δηλαδή.

Ωτσόσο η αύξηση στην τιμή είναι μεγαλύτερη καθώς ο καφές δεν πήγε 3,39 ούτε 3,40 αλλά στρογγυλοποιήθηκε και στα 3,5 και στα 4 ευρώ σε πολλές περιπτώσεις.

Αύξηση 15% πάνω! Στο 24% ΦΠΑ ο σερβιριζόμενος καφές από σήμερα - Παραμένει στο 13% η παράδοση στο χέρι και το delivery

Τυχεροί σε αυτή την περίπτωση οι λίγοι που δεν πίνουν καφέ.

Αίσθηση όμως προκαλεί και κάτι άλλο που καταγγέλλουν οι καταναλωτές. Πως και ο καφές στο χέρι ακολουθεί το «ράλι» ακρίβειας.

Και αυτό παρότι ο ΦΠΑ έχει μείνει στον καφέ στο χέρι στο 13% και δεν θα έπρεπε να αλλάξει η τιμή του.

Παραδείγματα επιβαρύνσεων καφέ

  • Freddo Espresso 4 € από 3,5 €
  • Ελληνικός καφές 2,8 € από 2,5 €
  • Ποικιλία Robusta +50% (ρεκόρ 45 ετών)

 

 

Tags
Back to top button