Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ακούγιου: Γιατί οι Ρώσοι δεν επιτρέπουν σε Τούρκους την πρόσβαση στον πυρηνικό αντιδραστήρα

Σχεδόν κανένας Τούρκος τεχνικός που εργάζεται στο ρωσικής κατασκευής πυρηνικό εργοστάσιο Ακούγιου στη νότια Τουρκία, δεν επιτρέπεται να εισέλθει στον πυρήνα του αντιδραστήρα, όπως υποστηρίζει ο δημοσιογράφος Can Ataklı στη στήλη του στην εφημερίδα Korkusuz την 1η Οκτωβρίου και ο λόγος δεν είναι για να μην προσβληθούν από… ραδιενέργεια.

Πριν από τη συνάντηση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στο Σότσι στις 29 Σεπτεμβρίου, αξιωματούχοι του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) ισχυρίστηκαν ότι όλοι οι Τούρκοι υπάλληλοι είχαν εκπαιδευτεί στη Ρωσία για τη λειτουργία του εργοστασίου.

Ένας μηχανικός του εργοστασίου, που δεν κατονομάζεται, είπε στον Ataklı ότι αυτό είναι ανακριβές. Είπε ότι υπάρχουν περί τις 10 χιλιάδες Τούρκοι τεχνικοί, μηχανικοί και υπάλληλοι, (συν 2-3 χιλιάδες Ρώσοι) στον υπό κατασκευή αντιδραστήρα, με ελάχιστους μηχανικούς μόνο να έχουν λάβει εκπαίδευση στη Ρωσία.

Πλην ελαχίστων μηχανικών, στους υπόλοιπους, δεν έχει επιτραπεί η είσοδος στον πυρήνα του εργοστασίου. Ο μηχανικός υποστηρίζει πως όταν η κατασκευή ολοκληρωθεί, το εργοστάσιο θα λειτουργεί κυρίως με ρωσικό προσωπικό και θα επιτρέπεται η πρόσβαση σε “1-2 συμπατριώτες μας”. Αυτό σημαίνει, σύμφωνα πάντα με όσα υποστηρίζει η πηγή του Ataklı, πως ο πυρηνικός αντιδραστήρας θα ελέγχεται εξ’ ολοκλήρου από τη Ρωσία.

Αυτό ίσως να σημαίνει πως η Ρωσία δεν επιθυμεί διαβαθμισμένη τεχνολογία, να πέσει στα χέρια των Τούρκων.

Tags
Back to top button