Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Αίγυπτος: Καταδικάστηκαν σε θάνατο 75 διαδηλωτές

Τη θανατική ποινή επέβαλε Αιγυπτιακό δικαστήριο σε 75 άτομα για τη συμμετοχή τους σε διαδηλώσεις το 2014 εναν΄τιον του τότε προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι.Ανάμεσά τους μέλη των Αδελφών Μουσουλμάνων. 

Ανάμεσα στους δικασθέντες είναι μέλη της απαγορευμένης Μουσουλμανικής Αδελφότητας που διοργάνωσε τις διαδηλώσεις στην πλατεία Rabaa στο Κάιρο. 

Οι αποφάσεις θα παραπεμφθούν στον Μεγάλο Μουφτή, που καλείται να διατυπώσει μη δεσμευτική γνώμη. Σύμφωνα με το αιγυπτιακό δίκαιο, κάθε ποινή, πριν την εκτέλεσή της, θα πρέπει να παραπέμπεται στον Μεγάλο Μουφτή. 

Ωστόσο, τα δικαστήρια σπάνια αγνοούν την απόφαση του Μεγάλου Μουφτή. Το 2014, είχε απορρίψει τη θανατική καταδίκη του αρχηγού της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και η ποινή του μετατράπηκε σε ισόβια κάθειρξη. 

Η τελική ετυμηγορία αναμένεται μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου. 

Η υπόθεση είναι μέρος μιας τεράστιας δίκης, στην οποία εμπλέκονται 739 κατηγορούμενοι, για τη συμμετοχή τους στην καθιστική διαμαρτυρία του 2013, που διαλύθηκε βίαια. 

Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, η βίαιη διάλυση των αρχών προκάλεσε το θάνατο 800 διαδηλωτών. Η αιγυπτιακή κυβέρνηση υποστηρίζει ότι πολλοί διαδηλωτές ήταν ένοπλοι και 43 αστυνομικοί σκοτώθηκαν. 

Η Μουσουλμανική Αδερφότητα απαγορεύτηκε μετά την ανατροπή του Μόρσι τον Ιούλιο του 2013 σε πραξικόπημα υπό την ηγεσία του Αλ Σίσι, που έγινε πρόεδρος της χώρας ένα χρόνο αργότερα Ο Σίσι επανεξελέγη το Μάρτιο του 2018.

Tags
Back to top button