Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Άγρια επεισόδια στην Αργεντινή: Χιλιάδες πολίτες στους δρόμους για τον προϋπολογισμό της πείνας λόγω ΔΝΤ

Η αστυνομία της Αργεντινής έκανε χρήση πλαστικών σφαιρών, δακρυγόνων και νερού υπό πίεση εναντίον διαδηλωτών που κατέκλυσαν σήμερα τον χώρο μπροστά από το Κογκρέσο για να διαμαρτυρηθούν κατά του του προϋπολογισμού της κυβέρνησης για το 2019, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει μέτρα όπως μεγάλες περικοπές δαπανών, που στοχεύουν στη μείωση του δημοσίου ελλείμματος.

Χιλιάδες ακτιβιστές συγκεντρώθηκαν μπροστά από το Κογκρέσο, μεταξύ αυτών εκπαιδευτικοί και μέλη κοινωνικών και αριστερών οργανώσεων, για να καταγγείλουν τα μέτρα λιτότητας του προέδρου Μαουρίσιο Μάκρι.

Ορισμένοι από τους διαδηλωτές πέταξαν πέτρες, ξύλα και απορρίμματα εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας, που απάντησαν με πλαστικές σφαίρες, ενώ έστησαν μεταλλικά κιγκλιδώματα σε μια απόπειρα να απωθήσουν το πλήθος.

Η συνεδρίαση της ολομέλειας στο Κογκρέσο με αντικείμενο τον προϋπολογισμό ξεκίνησε πριν από το μεσημέρι. Ο Μάκρι χρειάζεται την έγκριση του προϋπολογισμού από το κοινοβούλιο για να προχωρήσει με την εφαρμογή των οικονομικών μέτρων.

Η Αργεντινή υπέγραψε το μεγαλύτερο δάνειο στην ιστορία του ΔΝΤ: Πήρε 57 δισ. δολάρια

Το ΔΝΤ θα δώσει στο Μπουένος Άιρες συνολικά 57,1 δισ. δολάρια για τα επόμενα τρία χρόνια για να σωθεί υποτίθεται η οικονομίας της.

Όλοι ξέρουμε πως θα «σωθεί» καθώς παρόμοια «διάσωση» την βιώσαμε και στην Ελλάδα

«Αυτό είναι το μεγαλύτερο δάνειο που έχει δώσει ποτέ το ΔΝΤ» ανακοίνωσε η Κριστίν Λαγκάρντ.

Ανάμεσα στους σκληρούς όρους της συμφωνίας περιλαμβάνεται και η υποχρέωση της Αργεντινής για μηδενικό έλλειμμα το 2019.

Αυτό σημαίνει μια άνευ όρων αναπροσαρμογή των δαπανών της χώρας μέσα σε ένα έτος!

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας της Αργεντινής η απόφαση για το ποσό αυτό ελήφθη την τελευταία στιγμή από το ΔΝΤ το οποίο τον Ιούνιο είχε ανακοινώσει ότι θα δώσει συνολικά 50 δισ. δολάρια.

Tags
Back to top button