Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Αγόρασαν τον πύργο που νοίκιαζαν στην Ουάσινγκτον οι Ομπάμα για 7 εκατ. ευρώ (φωτό)

Το εντυπωσιακό σπίτι - πύργο αγόρασαν οι Ομπάμα στο Καλοράμα της Ουάσινγκτον το οποίο είχαν ενοικιάσει μετά την έξοδό τους από τον Λευκό Οίκο.

Την είδηση μετέφερε χθες η Washington Post αναφέροντας ότι οι Ομπάμα έδωσαν 8,1 εκατομμύρια δολάρια (7, 2 εκατ ευρώ) για το πολυτελές αρχοντικό των 761 τετραγωνικών μέτρων.

Εκπρόσωπος του πρώην προέδρου επιβεβαίωσε την είδηση λέγοντας ότι ήταν μία πολύ εύκολη απόφαση. «Δεδομένου ότι ο Πρόεδρος και η κ. Ομπάμα θα βρίσκονται στην Ουάσινγκτον για τουλάχιστον ακόμα δυόμιση χρόνια, ήταν λογικό να αγοράσουν ένα σπίτι για τους ίδιους από το να συνεχίζουν να ενοικιάζουν ένα ακίνητο», είπε ο Κέβιν Λιούις.

Οι Ομπάμα αναμένεται επίσης να παραμείνουν στην Ουάσινγκτον μέχρι τελειώσει το σχολείο η μικρότερη κόρη τους Σάσα η οποία είναι πλέον στο λύκειο. Ταυτόχρονα όμως θα διατηρούν και το σπίτι που έχουν στο Χάιντ Παρκ, στο νότιο Σικάγο.

Το σπίτι στο Καλοράμα είχε αρχικά νοικιάσει ο Τζο Λόκχαρτ, πρώην εκπρόσωπος Τύπου του Κλίντον, ο οποίος με την πώληση πλέον του αρχοντικού στον Ομπάμα έβγαλε ένα σημαντικό κέρδος καθώς το είχε αγοράσει το 2014 για 5.295 εκατομμύρια δολάρια.

Το σπίτι που είναι πραγματικά εντυπωσιακό τόσο στο εσωτερικό του όσο και εξωτερικά, χτίστηκε το 1928 και διαθέτει οχτώ υπνοδωμάτια και εννιά μπάνια, ενώ έχει ξεχωριστά δωμάτια γκαρνταρόμπας.

Σύμφωνα με την Post, πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο ποσό που δαπανάται για την αγορά σπιτιού στο Καλοράμα, με την πιο ακριβή να είναι η αγορά του παλιού Μουσείου Κλωστοϋφαντουργίας που βρίσκεται στην περιοχή, από τον Τζεφ Μπέζος για 23 εκατομμύρια δολάρια. Αυτό θεωρείται πλέον και η μεγαλύτερη κατοικία στη Ουάσινγκτον

Το Καλοράμα είναι μία από τις πιο πολυτελείς περιοχές της Ουάσινγκτον και πρόσφατα μετακόμισαν σε αυτή και ο Τζαρντ Κούσνερ με την Ιβάνκα Τραμπ και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον. Ωστόσο, οι Ομπάμα από τις 20 Ιανουαρίου όταν και έφυγαν από τον Λευκό Οίκο, δεν έχουν διαμένει για μεγάλο χρονικό διάστημα στο πολυτελές αρχοντικό καθώς έκαναν πολλά ταξίδια αναψυχής.

Φωτογραφία από την μετακόμιση

Φωτογραφία από την μετακόμιση

Tags
Back to top button