Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αγωνιώδες μήνυμα του Έλληνα διοικητή της επιχείρησης της ΕΕ «Ασπίδες» σε Βρυξέλλες: "Με έχετε αφήσει χωρίς πλοία!"

Η αποστολή της ΕΕ «Ασπίδες» αποσκοπεί στην προστασία των εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα από επιθέσεις των ανταρτών Χούθι. Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, ωστόσο, υπάρχει πλέον κίνδυνος συμφόρησης στην ολοκλήρωση αυτού του έργου. Ο λόγος: Προφανώς τα στρατεύματα δεν έχουν αρκετά πολεμικά πλοία στη διάθεσή τους, όπως αναφέρει η www.n-tv.de

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των ΜΜΕ, μετά την απόσυρση της γερμανικής φρεγάτας «Hessen», η αποστολή της ΕΕ «Aspides» αναμένει συμφόρηση στην προστασία των εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα. Ο Έλληνας διοικητής της αποστολής Βασίλειος Γρυπάρης προειδοποίησε την περασμένη εβδομάδα σε εμπιστευτική συνάντηση στις Βρυξέλλες ότι θα έχει διαθέσιμες μόνο τρεις φρεγάτες για τους επόμενους μήνες, αναφέρει το «Spiegel».

Μάρτιν Άρμστρονγκ: Οι κυβερνήσεις χρειάζονται τον Παγκόσμιο Πόλεμο- Θα τον χρησιμοποιήσουν ως δικαιολογία για τις χρεοκοπίες τους

Σε εμπιστευτικό του μήνυμα προς τις Βρυξέλλες στο οποίο δεν κρύβει την αγωνία του για την εξέλιξη της επιχείρησης «Ασπίδες» προχώρησε ο Έλληνας διοικητής της ευρωπαϊκής ναυτικής δύναμης αντιναύαρχος Βασίλειος Γρυπάρης.

Όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό SPIEGEL ο διοικητής της ναυτικής αποστολής της ΕΕ για την προστασία των εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα έκανε έκκληση για βοήθεια στις Βρυξέλλες, καθώς ελάχιστα κράτη στέλνουν πολεμικά πλοία και ο ίδιος αναφέρει ότι η ναυτική δύναμη δεν μπορεί πλέον να εκπληρώσει την αποστολή της και όπως αναφέρει το 

Τρεις μήνες μετά την έναρξή της, η αποστολή της ΕΕ «EUNAVFOR ASPIDES» δεν διαθέτει αρκετά πολεμικά πλοία για την προστασία των εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα.

Ξεχάστε τους έναντι! Ξεκίνησαν οι μηνιαίοι εκκαθαριστικοί λογαριασμοί ρεύματος

Σύμφωνα με πληροφορίες του SPIEGEL, ο αντιναύαρχος Βασίλειος Γρυπάρης, επιχειρησιακός διοικητής της αποστολής, προειδοποίησε επειγόντως σε εμπιστευτική συνάντηση στις Βρυξέλλες την περασμένη εβδομάδα ότι μετά την απόσυρση και της γερμανικής φρεγάτας «Hessen» θα έχει στη διάθεσή του μόνο τρία πολεμικά πλοία για τους επόμενους μήνες, μεταξυ αυτών και μια φρεγάτα του ΠΝ.

Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί πλέον να εκπληρώσει την αποστολή της προστασίας των πλοίων από τις επιθέσεις των Χούθι.

Ο Έλληνας διοικητής έδωσε αρχικά θετική αξιολόγηση 100 ημερών για την αποστολή, σύμφωνα με αρκετούς διπλωμάτες της ΕΕ. Τα πολεμικά πλοία που αναπτύχθηκαν, συμπεριλαμβανομένης της γερμανικής φρεγάτας «Hessen», έχουν συνοδεύσει 96 εμπορικά πλοία μέσω της Ερυθράς Θάλασσας από την έναρξη της επιχείρησης «Aspides» στα μέσα Φεβρουαρίου.

Το Κρεμλίνο πυροδότησε έναν «Εμφύλιο Πόλεμο» στις Ηνωμένες Πολιτείες

Δώδεκα drones –μεταξύ αυτών και ένα από την φρεγάτα “ΥΔΡΑ”- και ένας πύραυλος που εκτοξεύθηκαν από τους Χούθι εξουδετερώθηκαν από την αντιαεροπορική άμυνα των πολεμικών πλοίων.

Η γερμανική φρεγάτα «Έσση» ήταν υπεύθυνη για τέσσερις καταρρίψεις drones.

Ωστόσο, η γερμανική φρεγάτα απομακρύνθηκε από την αποστολή στις 20 Απριλίου και το πλοίο και το πλήρωμα αναμένεται να επιστρέψουν στο Wilhelmshaven σήμερα Κυριακή.

Σύμφωνα με το Spiegel o υποναύαρχος Β. Γρυπάρης, προειδοποίησε προ ημερών σε εμπιστευτική συνάντηση στις Βρυξέλλες ότι έχει διαθέσιμες μόνο 3 φρεγάτες για τους επόμενους μήνες, από τα τουλάχιστον 10 πολεμικά πλοία, drones και αεροσκάφη, που απαιτούνται για να εκπληρωθεί η εντολή της ΕΕ για την προστασίας της Ερυθράς Θάλασσας.

Με αυτό τον αριθμό των πλοίων η δύναμη θα μπορούσε να συνοδεύει το πολύ 4 εμπορικά πλοία την ημέρα μέσω του στενού Μπαμπ αλ-Μαντέμπ στα ανοικτά των ακτών της Υεμένης.

Ο διοικητής προειδοποίησε ότι ο κίνδυνος από τις επιθέσεις των Χούθι παραμένει οξύς. Στις 29 Απριλίου, οι Χούθι κατάφεραν για πρώτη φορά να ξεπεράσουν την αεράμυνα της αποστολής με ένα σμήνος drones και να καταστρέψουν ένα εμπορικό πλοίο.

Κατά την συνάντηση στις Βρυξέλλες οι διπλωμάτες συζήτησαν επίσης την επέκταση της εντολής της αποστολής της ΕΕ, για παράδειγμα την χρήση των πλοίων για τον περιορισμό του λαθρεμπορίου όπλων για τους αντάρτες Χούθι στην Υεμένη.

Χωρίς όμως πλοία η επιχείρηση γρήγορα θα εξελιχθεί σε φαρσοκωμωδία καθώς  οι περισσότερες χώρες της ΕΕ κάνουν ότι δεν ξέρουν ή ότι δεν άκουσαν.

 

 

Tags
Back to top button