Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αγκαλιές και φιλιά εμείς ενώ οι Τούρκοι ετοιμάζουν στόλο ANKA-3 για “κτυπήματα” βαθιά στην ενδοχώρα και Φρεγάτα TF-2000

Πραγματικά βλέπουμε απίστευτα πράγματα στην γειτονική χώρα, η οποία αν και κτυπήθηκε  ανηλεώς από έναν τρομερό σεισμό που προκάλεσε 50.000 νεκρούς και οικονομική ζημιά 100 δις δολάρια, αυτή συνεχίζει ακάθεκτη να ετοιμάζει επιθετικού τύπου προγράμματα, που προορίζονται κυρίως κατά της Ελλάδος και της Κύπρου.  

Αρχικά έχουμε να κάνουμε με την δημιουργία καθαρά επιθετικού στόλου UCAV ANKA-3, το οποίο έχει στρατηγική αποστολή την καταστροφή όλων κρίσιμων υποδομών της ελληνικής ενδοχώρας, σε περίπτωση πολεμικών επιχειρήσεων.   

Ο γνωστός επικεφαλής της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας κατά τη διάρκεια συνέντευξης του ανέφερε τα εξής: ‘Το ANKA-3, το οποίο έχει μέγιστο βάρος απογείωσης 6,5 τόνους, θα μπορεί να μεταφέρει 1,2 τόνους ωφέλιμο φορτίο ( όπλα δηλαδή, βόμβες και πυραύλους).

Επίσης, θα έχει 10 ώρες πτήσης με το τυπικό ωφέλιμο φορτίο του σε υψόμετρο 40.000 πόδια, ταχύτητα 250 kts, ενώ θα είναι εξοπλισμένο με επικοινωνία τόσο εντός όσο και εκτός οπτικού πεδίου, καθώς τονίζω την πολύ χαμηλή περιοχή διατομής ραντάρ.

Το ANKA-3, με τη μορφή «ιπτάμενου πτερυγίου» χωρίς κάθετη ευστάθεια, διαθέτει επίσης εσωτερικούς σταθμούς όπλων.

"Με αυτόν τον τρόπο, το τουρκικό UCAV θα μπορεί να εκτελεί αποστολές μάχης στα βάθη του εχθρικού εδάφους, που ονομάζονται «deep strike», χωρίς να το βλέπουν τα εχθρικά ραντάρ".

Πρόκειται για πασιφανείς και ξεκάθαρες προθέσεις απειλής κατά της χώρας μας, αλλά και άλλων περιοχών, για την προώθηση των τουρκικών συμφερόντων.

Τουρκική Φρεγάτα TF-2000 με σκοπό την αναβάθμιση της τουρκικής ναυτικής ισχύος σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο   

Την ίδια λοιπόν κρίσιμη στιγμή που η Άγκυρα αναζητά τα 100 δις δολάρια και έχει κρίσιμες προεδρικές εκλογές, αποφασίστηκε επίσημα πλέον, η κατασκευή της Φρεγάτας αντιαεροπορικής άμυνας περιοχής TF-2000, άγνωστο από ποια κονδύλια.   

“Έγινε το κρίσιμο βήμα για την Φρεγάτα TF-2000 Air Defense Warfare Destroyer (HSHM), η οποία θα είναι ένα από τα σημαντικότερα πολεμικά πλοία του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού.

Ενώ ο προϋπολογισμός διατέθηκε για τον λεπτομερή σχεδιασμό του πλοίου από την Εκτελεστική Επιτροπή Αμυντικής Βιομηχανίας (SSİK), αποφασίστηκε να ναυπηγηθεί το πρωτότυπο πλοίο στη Διοίκηση του Ναυπηγείου Κωνσταντινούπολης”, γράφει ο

“Η TF-2000, το οποίο θα είναι το πλοίο με το υψηλότερο εκτόπισμα του προγράμματος MİLGEM, και θα έχει τη βασική ικανότητα λειτουργίας αποστολής να ανιχνεύει κατευθυνόμενους πυραύλους μικρού/μεσαίου/μεγάλου βεληνεκούς χαμηλού/μεσαίου/μεγάλου υψόμετρου και βαλλιστικούς πυραύλους, χρησιμοποιώντας τη θάλασσα ως ασπίδα για να τους καταστρέψει πριν πλησιάσουν στη στεριά”, δηλώνει Τούρκος Αξιωματούχος.

Οι Τούρκοι θέλουν να ελέγξουν ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές, την θάλασσα σε Αιγαίο και σε μεγάλο κομμάτι της Ανατολικής Μεσογείου, σε συνδυασμό με τις αεροναυτικές βάσεις τους σε Κύπρο, Αλεξανδρέττα και Ακσάζ.

Κύριο μενού της Άγκυρας είναι τα κοιτάσματα σε μια τεράστια περιοχή, και ο έλεγχος των θαλασσίων διόδων, αφού σε 2-3 χρόνια θα έχουμε πολύ κίνηση λόγω των εξορύξεων.

Είναι πολλά τα λεφτά και οι Τούρκοι σκοπεύουν να υφαρπάξουν πολλά από αυτά με την χρήση της πολιτικής των κανονιοφόρων σε ολόκληρη την Μεσόγειο θάλασσα. 

Η χώρα μας, οφείλει να χαράξει μια αμυντική πολιτική χωρίς χρονικό ορίζοντα και κομματικές και ιδεολογικές αγκυλώσεις, ακολουθώντας το πρόγραμμα αναβάθμισης που βλέπουμε εδώ και μήνες, για να ανταποκριθεί σε όλες τις προκλήσεις και τα προβλήματα, τα οποία είναι σίγουρο ότι θα μας βάλουν οι “ γείτονες”.    

Tags
Back to top button