Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άγιο Φως: Σε λίγη ώρα φθάνει στην Ελλάδα - Πώς θα μεταφερθεί

Το Άγιο Φως αναμένεται να φτάσει στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με μέριμνα της ελληνικής κυβέρνησης και στη συνέχεια, θα μεταφερθεί με προγραμματισμένες, αλλά και έκτακτες, ειδικές πτήσεις, αποκλειστικά για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός, σε συγκεκριμένους προορισμούς της ελληνικής επικράτειας, προκειμένου να βρίσκεται εγκαίρως στις εκκλησίες για την Αναστάσιμη Ακολουθία.

Σημειώνεται ότι στα Ιεροσόλυμα βρίσκεται ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κώτσηρας, προκειμένου να παραλάβει τον Άγιο Φως, του οποίου η αφή έγινε, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, στον Ναό της Αναστάσεως από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ'.

Μάλιστα η ελληνική αποστολή για λίγα μέτρα που χωρίζει το Πατριαρχείο με τον Ναό της Αναστάσεως, πέρασε από τέσσερις ελέγχους, από τέσσερα διαφορετικά σημεία.

Ολοκληρώθηκε στα Ιεροσόλυμα η τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στον Πανάγιο Τάφο

Συμβουλές της Πυροσβεστικής για να μην «λαμπαδιάσετε» το Πάσχα

Νωρίτερα, σε κλίμα κατάνυξης ολοκληρώθηκε στα Ιεροσόλυμα η τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στον Πανάγιο Τάφο.

Η πόρτα σφραγίστηκε σύμφωνα με το τυπικό, και ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων έβγαλε την αρχιερατική του στολή και έμεινε μόνο με το λευκό του στοιχείο.

Πριν σφραγιστεί ο Πανάγιος Τάφος, είχε ελεγχθεί για να πιστοποιηθεί ότι δεν υπάρχει μέσα τίποτα. Στη συνέχεια, ο Πατριάρχης εξήλθε από το Ιερό Κυβώριο κρατώντας δύο δεσμίδες από 33 κεριά, όσα και τα χρόνια του Ιησού, και μοίρασε τον Άγιο Φως στους χιλιάδες πιστούς που βρίσκονταν στον ναό.

Η τελετή αφής έγινε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας με την παρουσία της ισραηλινής αστυνομίας και του στρατού να είναι έντονη στα στενά δρομάκια της παλαιάς πόλης.

 

Tags
Back to top button