Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Πολιτισμός

Αγγλία: Bρήκαν σε σπίτι μοναδικές τοιχογραφίες του 17ου αιώνα

Μια σπουδαία ανακάλυψη έφερε στο φως μια απλή ανακαίνιση κουζίνας σε διαμέρισμα της πόλης Γιορκ της βόρειας Αγγλίας. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, αποκαλύφθηκαν μοναδικές τοιχογραφίες 400 ετών.

Ο 29χρονος Luke Budworth, η 26χρονη σύντροφός του, Hazel Mooney και ο σκύλος τους, Leonard, τον Δεκέμβριο του 2022 είχαν φύγει προσωρινά από την γκαρσονιέρα στην οποία διέμεναν, έως ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες ανακαίνισης.

Κάποια στιγμή, ο Budworth έλαβε ένα απρόσμενο τηλεφώνημα από τους εργολάβους. Όπως δήλωσε στο CNNi τη Δευτέρα (20/3) του είπαν με χαλαρό ύφος:

«Ξέρετε ότι υπάρχει ένας πίνακας από πίσω;».

Μέχρι να πάει στο σπίτι ο Budworth προκειμένου να δει με τα ίδια του τα μάτια τι ακριβώς βρήκαν στην κουζίνα, οι εργάτες είχαν ήδη σκεπάσει το εύρημα. Η μόνη απόδειξη για το τι υπήρχε εκεί, ήταν μια θολή φωτογραφία που τράβηξαν οι εργάτες.

Αν και απογοητεύτηκε, ο Budworth, που είναι αναλυτής δεδομένων στο Πανεπιστήμιο Leeds, σκέφτηκε ότι, κάτι αντίστοιχο μπορεί να κρυβόταν στο καθιστικό του διαμερίσματος. Η υποψία του αποδείχθηκε σωστή.

Η τρέλα πάει στην Αγγλία: Τρώνε pancakes και μετά παίζουν ξύλο

«Το σημείο εκείνο ήταν βαμμένο όπως και ο τοίχος που ανακαινίστηκε και ήξερα ότι ήταν κούφιο. Πίστευα ότι ενδεχομένως κάλυπτε απλώς κάποιους σωλήνες» ανέφερε.

Η παλιά πόλη του Γιόρκ περιβάλλεται από ένα αρχαίο τείχος και το διαμέρισμα του Budworth, το οποίο αγόρασε τον Οκτώβριο του 2020, βρίσκεται σε έναν από τους κύριους δρόμους της πόλης, την οδό Micklegate. Το διαμέρισμα, το οποίο βρίσκεται πάνω από μια καφετέρια και ένα φιλανθρωπικό βιβλιοπωλείο, είναι μέρος ενός διατηρητέου γεωργιανού κτιρίου Βαθμού ΙΙ που χρονολογείται από το 1747.

«Σκεφτήκαμε ότι ίσως ήταν βικτοριανή ταπετσαρία, αλλά ήταν πολύ πιο παλιά από όσο νόμιζα αρχικά», είπε ο Budworth.

Η ζωφόρος που ανακαλύφθηκε απεικονίζει μια βιβλική σκηνή στην οποία ένας άγγελος τραβάει άνδρα, που βρίσκεται σε κλουβί. Στο σχέδιο, επίσης, φαίνεται ένας άντρας πάνω σε λευκό κάρο, ο οποίος, σύμφωνα με τον Budworth, «μοιάζει σαν να πηγαίνει προς το βασίλειο των ουρανών».

Ενθουσιασμένος ο Budworth επικοινώνησε με την Historic England, έναν δημόσιο φορέα που ειδικεύεται σε ζητήματα ιστορικού περιβάλλοντος. Εμπειρογνώμονας επισκέφθηκε το χώρο, επιθεωρήσε το έργο τέχνης και τράβηξε επαγγελματικές φωτογραφίες.

Η Historic England έδωσε στο νεαρό ζευγάρι ένα υψηλής ποιότητας αντίγραφο της ζωφόρου σε φυσικό μέγεθος και τους συμβούλευσε να την καλύψουν, για να τη διατηρήσουν.

Κάνοντας την έρευνά του στο διαδίκτυο, ο Budworth ανακάλυψε ότι και οι δύο ζωφόροι απεικόνιζαν σκηνές από βιβλίο του 1635 με τίτλο «Emblems» (Εμβλήματα), γραμμένο από τον ποιητή Francis Quarles.

«Οι τοιχογραφίες προϋπήρχαν του διαμερίσματος», δήλωσε ο Budworth, εξηγώντας ότι το έργο τέχνης τοποθετήθηκε στον τοίχο κτηρίου που δεν υπάρχει πλέον.

Οι τοιχογραφίες εκτιμάται ότι δημιουργήθηκαν μεταξύ του 1635, όταν γράφτηκαν τα «Εμβλήματα», και του 1700, όταν τέτοια έργα τέχνης έπαψαν να είναι πλέον δημοφιλή, όπως ενημέρωσε το ζευγάρι το Historic England.

Ένα συναρπαστικό εύρημα

Αν και το ζευγάρι δεν έχει τους πόρους να επενδύσει στην πρέπουσα συντήρηση της ζωφόρου, επιθυμεί να την ενσωματώσει στη διακόσμησή του.

Όπως ανέφερε ο Budworth: «Αν μπορούσαμε να βρούμε κάποιου είδος χρηματοδότηση για να βοηθήσουμε στη συντήρησή του, θα ήμουν πρόθυμος να βγάλω τα ντουλάπια της κουζίνας από τον τοίχο, αλλά δυστυχώς δεν βλέπω να συμβαίνει κάτι τέτοιο».

Η Historic England επιβεβαίωσε στο CNNi ότι, επισκέφθηκε την γκαρσονιέρα και ότι έχει πλέον διαβιβάσει τις εικόνες των τοιχογραφιών στο τμήμα συντήρησης του Ινστιτούτου Τέχνης Courtauld στο Λονδίνο.

Η Εκκλησία της Αγγλίας εξετάζει αν θα σταματήσει να αναφέρεται στον Θεό ως «αυτός»

Εκπρόσωπός του φορέα, τόνισε χαρακτηριστικά:

«Η ανακάλυψη των τοιχογραφιών του 17ου αιώνα σε ένα σπίτι στο Micklegate του York είναι συναρπαστική. Ανακαλύφθηκαν για πρώτη φορά το 1998 και στη συνέχεια καλύφθηκαν. Έχουμε αναλάβει την τεκμηρίωση των τοιχογραφιών και την υποστήριξη του σημερινού ιδιοκτήτη για την καλύτερη δυνατή συντήρησή τους».

Καταλήγοντας, η ίδια εκπρόσωπος σημείωσε ότι «τίθενται διάφορα ερωτήματα σχετικά με τη χρονολογία των κτηρίων που βρίσκονται στην περιοχή και την ιστορία του ίδιου του Micklegate. Ευρήματα όπως αυτό δείχνουν ότι τα σπίτια αυτά έχουν πολλά μυστικά. Ήμασταν στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με τον ιδιοκτήτη αυτού του διαμερίσματος για την επιμέλεια αυτών των τοιχογραφιών και την ιστορική τους διατήρηση».

Tags
Back to top button