Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Αγγλία: Ανακαλύφθηκε ο προϊστορικός πρόγονος της δράκαινας

Ο σκελετός του ψαριού έχει διατηρηθεί μέσα σε ασβεστόλιθο και η ηλικία του εκτιμήθηκε πως φτάνει τα 150 εκατομμύρια χρόνια, ενώ το είδος στο οποίο ανήκει φαίνεται πως αποτελούσε πρόγονο της σημερινής δράκαινας.

Τα ασυνήθιστα μεγάλα δόντια και μάτια του πλάσματος το κατέταξαν ανάμεσα στα 5 προϊστορικά είδη «ιχθυοσαύρου», συγγενικά με τη δράκαινα, που έχουν εντοπιστεί ως τώρα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το μήκος του ψαριού φτάνει τα 2 μέτρα, ενώ εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι, εκτός από τα οστά του, στον ασβεστόλιθο φαίνεται να έχουν διατηρηθεί και μέρος του μαλακού ιστού του, όπως δύο μικροσκοπικά πτερύγια.

Το προϊστορικό ψάρι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, καθώς ευτυχώς, μετά το θάνατό του, το μεγαλύτερο μέρος του σώματός του βυθίστηκε σε λάσπη, αποτρέποντας τους θηρευτές του από το να μπορέσουν να φάνε κάτι περισσότερο από την ουρά του.

Το νέο είδος ονομάστηκε από τους επιστήμονες «Thalassodraco etchesi», δηλαδή θαλασσόδρακος του Etches, προς τιμήν του άνδρα που το ανακάλυψε, και πρόκειται να εκτεθεί ως μέρος της «Συλλογής Etches», σ’ ένα μικρό μουσείο στο Dorset της Αγγλίας , όπου φυλάσσονται και άλλα ευρήματα του συλλέκτη.

Tags
Back to top button