Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Αεροπορική εταιρεία ζητά από επιβάτη 2.000 ευρώ γιατί... έχασε την πτήση!

Αεροπορική εταιρεία μήνυσε έναν επιβάτη γιατί δεν παρουσιάστηκε στην πτήση!

Η Lufthansa μήνυσε έναν επιβάτη, ο οποίος δεν εμφανίστηκε για το τελευταίο σκέλος της πτήσης του με stop over, δηλαδή με ενδιάμεση στάση σε άλλη πόλη πριν τον τελικό προορισμό. Η αεροπορική εταιρία πήγε την υπόθεση στο δικαστήριο σε μια προφανή προσπάθεια να καταργηθεί η έκδοση «κρυφών» εισιτηρίων.
Η πρακτική, που ονομάζεται skip lagging έχει ως εξής: Πολλοί πελάτες δεν επιβιβάζονται πάλι στο αεροπλάνο προκειμένου να πάνε στον τελικό προορισμό, γιατί στην πραγματικότητα ήθελαν να ταξιδέψουν στην πόλη που το αεροπλάνο κάνει stop over. Αυτό συμβαίνει γιατί πολλές πτήσεις μέσω stop over είναι πιο οικονομικές από τις απευθείας πτήσεις.

Ο εν λόγω επιβάτης έκανε κράτηση πτήσης από το Σιάτλ στο Όσλο, η οποία είχε ενδιάμεσα ολιγόωρη παραμονή στη Φρανκφούρτη. Ο επιβάτης ταξίδεψε από το Σιάτλ στην Φρανκφούρτη, αλλά δεν μπήκε ποτέ στο αεροπλάνο για την πτήση Φρανκφούρτη- Όσλο. Αντ 'αυτού, πέταξε με ξεχωριστή πτήση της Lufthansa από τη Φρανκφούρτη στο Βερολίνο.
Η Lufthansa το είδε αυτό ως παραβίαση των όρων της εταιρίας και ζητά αποζημίωση 2.112 ευρώ από τον επιβάτη.

Ένα περιφερειακό δικαστήριο του Βερολίνου απέρριψε την αγωγή τον Δεκέμβριο, αλλά ο εκπρόσωπος της Lufthansa επιβεβαίωσε στο CNN ότι η εταιρεία "έχει ήδη καταθέσει προσφυγή κατά της απόφασης".

Για παράδειγμα, αν πάρετε μια απευθείας πτήση από Λος Άντζελες για Μόναχο την 1η Μαρτίου, θα πληρώσετε σχεδόν 1.100 δολάρια. Ωστόσο, εάν κάνετε κράτηση πτήσης την ίδια ημερομηνία, από Λος Άντζελες - Μόσχα μέσω Μονάχου, θα σας κοστίσει περίπου 300 δολάρια λιγότερο.

Tags
Back to top button