«Η νέα σελίδα στις σχέσεις Ελλάδας-Λιβύης προφανώς δεν μπορεί να γραφεί πάνω στις παλιές», τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, αναφερόμενη στην χθεσινή επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Λιβύη, καθώς, όπως είπε, η λιβυκή πλευρά «θέλει να συζητήσει με την Ελλάδα το θέμα της οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών και πρότεινε τη σύσταση τεχνικών επιτροπών γι΄αυτό το θέμα».
Πελώνη: Ο Μητσοτάκης στη Λιβύη θα θέσει το θέμα του τουρκολιβυκού μνημονίου
Τονίζοντας ότι η Ελλάδα «ξαναπιάνει το νήμα των σχέσεων με τη Λιβύη», υπογράμμισε ότι αφετηρία «πρέπει να είναι η ειλικρίνεια, η διάθεση διαλόγου και ο σεβασμός της διεθνούς νομιμότητας».
Υπογράμμισε δε ότι «σε κάθε περίπτωση, η πορεία της Λιβύης προς την ομαλοποίηση περνάει και μέσω της Ε.Ε, έχουν τοποθετηθεί και ο κ. Μισέλ και μια σειρά ηγετών, και ο κ. Μητσοτάκης: προβλέπει και την αποχώρηση ξένων δυνάμεων, το οποίο έθεσε και ο Πρωθυπουργός, μισθοφόρων, μαχητών, ξένων στρατευμάτων. Αυτή η συζήτηση θα έχει και άλλες συνέπειες».
Αναφερόμενη στο τουρκολιβυκό μνημόνιο, σημείωσε ότι για την ελληνική πλευρά είναι ανυπόστατο και άκυρο και «επισκιάζει τις διμερείς σχέσεις Λιβύης-Ελλάδας, αλλά και της Λιβύης με την Ε.Ε».
Θύμισε δε ότι υπάρχουν σχετικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου γι΄αυτό, «υπάρχει άρα μια ευρωπαϊκή απόφαση που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν και από τι Λιβυκή πλευρά» και ότι ο κ. Μητσοτάκης μετέβη στη Λιβύη ως πρωθυπουργός της Ελλάδας, αλλά και ως ηγέτης κράτους-μέλους της Ε.Ε.