Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Πελώνη: "Η Ελλάδα «ξαναπιάνει το νήμα των σχέσεων με τη Λιβύη"

«Η νέα σελίδα στις σχέσεις Ελλάδας-Λιβύης προφανώς δεν μπορεί να γραφεί πάνω στις παλιές», τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, αναφερόμενη στην χθεσινή επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Λιβύη, καθώς, όπως είπε, η λιβυκή πλευρά «θέλει να συζητήσει με την Ελλάδα το θέμα της οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών και πρότεινε τη σύσταση τεχνικών επιτροπών γι΄αυτό το θέμα».

Πελώνη: Ο Μητσοτάκης στη Λιβύη θα θέσει το θέμα του τουρκολιβυκού μνημονίου

Τονίζοντας ότι η Ελλάδα «ξαναπιάνει το νήμα των σχέσεων με τη Λιβύη», υπογράμμισε ότι αφετηρία «πρέπει να είναι η ειλικρίνεια, η διάθεση διαλόγου και ο σεβασμός της διεθνούς νομιμότητας».

Υπογράμμισε δε ότι «σε κάθε περίπτωση, η πορεία της Λιβύης προς την ομαλοποίηση περνάει και μέσω της Ε.Ε, έχουν τοποθετηθεί και ο κ. Μισέλ και μια σειρά ηγετών, και ο κ. Μητσοτάκης: προβλέπει και την αποχώρηση ξένων δυνάμεων, το οποίο έθεσε και ο Πρωθυπουργός, μισθοφόρων, μαχητών, ξένων στρατευμάτων. Αυτή η συζήτηση θα έχει και άλλες συνέπειες».

Αναφερόμενη στο τουρκολιβυκό μνημόνιο, σημείωσε ότι για την ελληνική πλευρά είναι ανυπόστατο και άκυρο και «επισκιάζει τις διμερείς σχέσεις Λιβύης-Ελλάδας, αλλά και της Λιβύης με την Ε.Ε».

Θύμισε δε ότι υπάρχουν σχετικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου γι΄αυτό, «υπάρχει άρα μια ευρωπαϊκή απόφαση που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν και από τι Λιβυκή πλευρά» και ότι ο κ. Μητσοτάκης μετέβη στη Λιβύη ως πρωθυπουργός της Ελλάδας, αλλά και ως ηγέτης κράτους-μέλους της Ε.Ε.

Tags
Back to top button