Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

5 πράγματα που πιστεύετε ότι δεν μπορούν να κάνουν τα παιδιά σας (κι όμως μπορούν)

Συχνά αποτρέπουμε το παιδί μας να κάνει κάτι από φόβο μήπως χτυπήσει ή μήπως πληγωθεί. Άλλες πάλι φορές αναρωτιόμαστε γιατί δεν μπορεί να καθίσει έστω για λίγο να παίξει με τα παιχνίδια του χωρίς να είναι συνεχώς «κρεμασμένο» στα πόδια μας.
Οι ειδικοί και δη οι ψυχολόγοι, υποστηρίζουν ότι εμείς οι γονείς δεν χειριζόμαστε σωστά την κατάσταση. Δίνουμε απλοϊκές ερμηνείες χωρίς να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε αυτή τη συμπεριφορά και την αποδίδουμε στην αδυναμία τους να συμπεριφερθούν διαφορετικά. Όμως δεν είναι έτσι. Τα παιδιά μπορούν:

-Να παίζουν και μόνα τους

Αν τα παιδιά σας σπάνια παίζουν μόνα τους και δεν μπορούν να καθίσουν σε ένα σημείο περισσότερο από ένα λεπτό, μην ανησυχείτε. Υπάρχει μια διαφορά μεταξύ του να διασκεδάζουν και να παίζουν και τα παιδιά μπορούν να μάθουν να παίζουν μόνα τους . Ακόμη και ένα 2χρονο μπορεί να παίξει μόνο του με τα παιχνίδια του για σχεδόν μια ώρα. Αρκεί να έχουμε την υπομονή να του το μάθουμε.

-Να κοιμούνται πολύ και καλά

Ο ύπνος είναι ένα ευαίσθητο θέμα για ορισμένους, ειδικά για εκείνους που έχουν ταλαιπωρηθεί πολύ με τον ύπνο των παιδιών τους. Όμως, τα παιδιά, ειδικά τα μωρά, έχουν ανάγκη τον ύπνο. Αν δεν συντρέχουν λόγοι υγείας που να κάνουν το μωρό ανήσυχο, μπορείτε αργά και σταθερά να βάλετε ένα πρόγραμμα ύπνου που θα βοηθήσει το παιδί σας και εσάς. Μην ξεχνάτε ότι η ρουτίνα και ειδικά του ύπνου είναι αγαπημένη συνήθεια των παιδιών ακόμα και των πιο δύσκολων.

-Να κάθονται ήσυχα (έστω και για λίγο)

Κι όμως, κάθε παιδί μπορεί να μείνει ήσυχο όταν του το ζητήσουμε. Αρκεί να μην γίνεται κατάχρηση από πλευράς μας. Ζητώντας από το παιδί να χαλαρώσει για λίγο σημαίνει ότι το έχουμε αφήσει να παίξει ακόμα και να εκτονωθεί χωρίς κάθε μισό λεπτό να λέμε «Κάνε ησυχία, μείνε ήσυχος». Θα εκπλαγείτε πώς πραγματικά το παιδί μπορεί να μείνει ήσυχο την επόμενη φορά που το ζητήσετε χωρίς φωνές και υστερία.

-Να αναλάβουν συγκεκριμένες δουλειές

Δεδομένου ότι τα παιδιά μπορούν να μετατρέψουν σε χάος έναν ταχτοποιημένο χώρο σε 45 δευτερόλεπτα, είναι σημαντικό να τους αναθέτετε – ανάλογα και με την ηλικία τους- να κάνουν συγκεκριμένες δουλειές: από το μάζεμα του τραπεζιού και την τακτοποίηση του δωματίου τους, μέχρι το μάζεμα των ρούχων. Με αυτό τον τρόπο νοιώθουν ότι δεν είναι μωρά, ότι εμπλέκονται ενεργά στην εύρυθμη λειτουργία του σπιτιού και επιπλέον εκπαιδεύονται για την ενήλικη ζωή τους.

-Να αναλάβουν πρωτοβουλίες

Αν το παιδί σας είναι διστακτικό ή απρόθυμο έχετε ένα λόγο παραπάνω να το παροτρύνετε να αναλάβει πρωτοβουλίες. Η δική σας ενθάρρυνση είναι πολύ σημαντική ώστε το παιδί να προσπαθήσει και να δει ότι μπορεί να δέσει για παράδειγμα τα κορδόνια των παπουτσιών του ή τη ζώνη του καθίσματος του αυτοκινήτου.Είναι προσπάθεια που έχει σημασία και όταν τα παιδιά το γνωρίζουν αυτό, προσπαθούν ακόμα περισσότερο.

Πηγή: mothersblog.gr

Tags
Back to top button