Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

44χρονος ιδιοκτήτης καταστήματος εμπορίας όπλων εκβίαζε, εμφανίζοντας την Πρόεδρο του Αρ. Πάγου ως «θεία» της συντρόφου του

Την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, τον Εισαγγελέα της Αντιτρομοκρατικής και Οργανωμένου Εγκλήματος Ιωάννη Αγγελή, τον Εισαγγελέα Εφετών Πειραιά Νίκο Ποιμενίδη, άλλους δικαστικούς λειτουργούς, τον διοικητή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής Χρήστο Παπαζαφείρη και άλλους αξιωματικούς της Αστυνομίας που υπηρετούσαν στο Τμήμα Όπλων, ενέπλεξε ένας 44χρονος ιδιοκτήτης καταστήματος εμπορίας όπλων στον Πειραιά, προκειμένου να εκβιάζει πελάτη του.

Ο κατηγορούμενος επικαλείτο στο θύμα του επαφές με αυτά τα επιφανή στελέχη του δικαστικού και αστυνομικού σώματος, τα οποία όπως υποστήριζε θα μπορούσε να «χρησιμοποιήσει» έναντι… αντιτίμου, που θα έδινε το θύμα ως «λάδωμα» προκειμένου να τον… καθαρίσουν από πιθανή εμπλοκή του σε κατοχή παράνομου οπλισμού.

Μάλιστα την πρώην υπηρεσιακή Πρωθυπουργό της Χώρας και νυν Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, στις συνομιλίες του με το θύμα την προσφωνούσε με τις κωδικές ονομασίες «Θεία» ή «Σμαράγδα». Είχε πείσει το θύμα ότι η κ. Θάνου, ήταν συγγενής της 43χρονης συντρόφου του, λέγοντας: «Αν δεις το βιογραφικό της (Βασιλική Θάνου), είναι από το ίδιο χωριό της συντρόφου μου. Είναι δύο αδερφών παιδιά».
Το «σενάριο» της εκβίασης

Το θύμα του εκβιασμού, που εργάζεται ως υπάλληλος ασφαλείας σε οικία γνωστού μεγαλοκαναλάρχη, ήταν μέλος του σκοπευτικού συλλόγου του εμπόρου όπλων. Κάποια στιγμή του είχε δώσει δύο σκοπευτικά όπλα προκειμένου να τα συντηρήσει ή να τα πουλήσει. Τον Νοέμβριο του 2016, ο 44χρονος έμπορος όπλων, είχε ζητήσει να δει το θύμα του προκειμένου να του αφηγηθεί το σενάριο της ιστορίας που είχε φτιάξει για να τον εκβιάσει. Του είπε πως ένα από τα όπλα που του είχε δώσει για συντήρηση ή πώληση, βρέθηκε στην κατοχή ενός αστυνομικού-οπλουργού της Ασφάλειας Αττικής, ο οποίος πράγματι είχε συλληφθεί στις 25 Νοεμβρίου 2016 για κατοχή παράνομων όπλων, και ενδεχομένως θα κατηγορηθεί και εκείνος. Του έδειξε μάλιστα και δημοσιεύματα της σύλληψης για να τον πείσει. Ο έμπορος όπλων υποστήριξε ότι ο οπλουργός είχε δώσει 160.000 ευρώ σε δικαστικούς λειτουργούς και αστυνομικούς για να «καθαρίσει» και ότι έπρεπε να κάνει το ίδιο και αυτός για να μην κατηγορηθεί. Με αυτόν τον τρόπο του είχε αποσπάσει 34.000 ευρώ και του ζητούσε επιπλέον 67.000 ευρώ για να «λαδώσει» δικαστικούς λειτουργούς και αστυνομικούς γιατί αλλιώς θα έτρωγε 10 χρόνια φυλακή. Μάλιστα του έλεγε αναλυτικά το «τιμολόγιο», πόσα χρήματα και σε ποιους θα κατέληγαν για να τον «ξελασπώσουν». Τελικά συμφώνησαν στο ποσό των 25.000 ευρώ, τα οποία θα έδινε σε «δόσεις» των 5.000 ευρώ. Το θύμα κατήγγειλε τον εκβιασμό του στο Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών και αφού προσημειώθηκε το ποσό της πρώτης δόσης, συνελήφθη ο έμπορος όπλων και η 43χρονη σύντροφός του σε λογαριασμό της οποίας είχε καταβληθεί μέρος του ποσού.
«Η ‘Θεία’ πήρε προαγωγή»

Από τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις αλλά και τις κατ’ ιδίαν συναντήσεις του εμπόρου όπλων και του θύματος σε καφετέρια στο Φάληρο, προέκυπτε η έντονη προσπάθεια του κατηγορουμένου να εμπλέξει ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς και αστυνομικούς για να πείσει το θύμα του.

Δράστης: «Η ‘θεία’ (Βασιλική Θάνου) πήρε προαγωγή. Έγινε προεδρίνα του Αρείου Πάγου. Θα δεις τη ‘Σμαράγδα’ (Βασιλική Θάνου) στην τηλεόραση.

Θύμα: «Ποια είναι;»

Δράστης: «Η Βασιλική Θάνου αλλά έτσι θα την λέω κωδικά όταν μιλάμε. Αυτή δίνει τώρα εντολές. Μιλάει παντού. Τώρα αυτή δίνει παντού εντολές».

Μάλιστα έδειξε και φωτογραφία της δικαστικής λειτουργού στο κινητό του τηλέφωνο από το διαδίκτυο για να τον πείσει.

Σε άλλη συνομιλία λέει ο δράστης: «Έδωσες 34, αλλά αυτοί θέλουν ακόμη 67. Η ‘θεία’ είναι θεία της γκόμενάς μου. Οι αστυνομικοί (λέει ονόματα) θέλουν και αυτοί. Συντόμευε μη γίνουν κρίσεις και αλλάξουν».

Σε άλλες επαφές τους ο 44χρονος, σύμφωνα με την κατάθεση του θύματος, υποστήριζε ότι η «θεία καθαρίζει για κυκλώματα εμπορίας όπλων και ναρκωτικών και μοιραζόμαστε τα λεφτά. Μάλιστα τώρα μου είπε ότι θα καθάριζε έναν ‘έμπορο’ με 100.000 ευρώ».

Το «συμβόλαιο»

Σε κάποιες από τις συνομιλίες προκύπτουν οι απειλές του 44χρονου προς το θύμα προκειμένου να τον φοβίσει και να καταβάλλει τα χρήματα. Επειδή το θύμα καθυστερούσε να επικοινωνήσει μαζί του, υποστήριξε ότι αστυνομικοί και δικαστικοί έχουν βάλει έναν «μπράβο» και έναν «Ιταλό» που ξέρουν τα στοιχεία μελών της οικογένειάς του, διευθύνσεις κατοικίας και εργασίας τους προκειμένου να τον βρουν εκτελώντας «συμβόλαιο». «Όταν ανοίγουν πόλεμο δύο πλευρές, ανοίγουν δύο τάφοι» απειλούσε το θύμα.

Μετά έρευνα στην οικία του 44χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Τρία περίστροφα, 490 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, πέντε γεμιστήρες πιστολιών, πλήθος τμημάτων όπλων, μία σιδερογροθιά, ένα ζευγάρι χειροπέδες, ένα πτυσσόμενο γκλοπ, ένας ασύρματος, μία συσκευή εκτόξευσης υδρογόνου, τέσσερα μαχαίρια, 3.850 ευρώ. Στο σπίτι της συντρόφου του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

30.000 ευρώ, 175 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, οκτώ γεμιστήρες πιστολιών, ένας ταχυγεμιστήρας περιστρόφου

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

Πηγή:thetoc.gr

Tags
Back to top button