Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

400 Ρώσοι αλεξιπτωτιστές εγκλωβίστηκαν σε εργοστάσιο στο Βολτσάνσκ όπου περιμένουν τον θάνατό τους (Βίντεο)

Σύμφωνα με , αρκετοί εκατοντάδες Ρώσοι στρατιώτες βρίσκονται περικυκλωμένοι εδώ και 2 εβδομάδες από ουκρανικά στρατεύματα στα συντρίμμια ενός πρώην χημικού εργοστασίου στην περιοχή του οικισμού Βολτσάνσκ στο Χάρκοβο. Το Βολτσάνσκ αποτελεί σήμερα το επίκεντρο των μαχών στην εν λόγω ουκρανική περιφέρεια.

Ρώσοι κομάντος με θερμοβαρικά TOS-1A καίνε ζωντανούς Ουκρανούς στρατιώτες στο Τσάσοφ Γιαρ - Προελαύνουν οι αλεξιπτωτιστές της Μόσχας (Βίντεο)

Περικυκλωμένοι Εκατοντάδες Ρώσοι Στρατιώτες

Βάσει των δυτικών αναφορών λοιπόν, ένα ολόκληρο ρωσικό τάγμα της 83ης Ταξιαρχίας Αλεξιπτωτιστών αυτήν την στιγμή είναι περικυκλωμένο από τον ουκρανικό στρατό με αποτέλεσμα το μέλλον του να είναι πολύ σκοτεινό. Εκτιμάται πως αυτό το ρωσικό τάγμα αποτελείται από περίπου 400 στρατιώτες.

Δύο εβδομάδες νωρίτερα, ο ουκρανικός στρατός δημοσίευσε εικόνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που έδειχναν τον βομβαρδισμό μίας ομάδας Ρώσων στρατιωτών με βόμβες τύπου GBU-39, τις οποίες προμηθεύτηκαν από τις ΗΠΑ.

Οι περίπου 400 Ρώσοι στρατιώτες βρίσκονται απομονωμένοι σε μία βιομηχανική εγκατάσταση κοντά στο Βολτσάνσκ. Η απομόνωσή τους είναι αποτέλεσμα των δράσεων του ουκρανικού στρατού, ο οποίος λέγεται πως σχεδίαζε εκ των προτέρων την περικύκλωση του τάγματος της Μόσχας. Συγκεκριμένα το Κίεβο αναφέρει πως οι Ρώσοι έχουν εγκλωβιστεί στο σημείο ολοκληρωτικά και δεν υπάρχει καμία διέξοδος διαφυγής από το εργοστάσιο.

Η ρωσική στρατιωτική ηγεσία αποφάσισε να στείλει την 83η Ταξιαρχία στο μέτωπο του Χαρκόβου στα μέσα του Ιουνίου, μετά την πρόοδο που σημείωσε μέσα σε λίγες ημέρες η ρωσική προέλαση στην περιοχή. Πριν από αυτήν την παράταξη, στρατιώτες της ίδια ρωσικής μονάδας είχαν συμμετάσχει σε μάχες για το Τσάσοφ Γιαρ, κοντά στο Μπαχμούτ.

Τελεσίγραφο Πούτιν σε ΗΠΑ: «Σταματήστε τις πτήσεις UAV στην Μ. Θάλασσα αλλιώς θα ξεκινήσετε Παγκόσμιο Πόλεμο»

Από τις πρώτες ημέρες στο Βολτσάνκ οι Ρώσοι αλεξιπτωτιστές συγκρούστηκαν με τις ουκρανικές δυνάμεις, οι οποίες τους επιτέθηκαν με ολμοβόλα. Αν και καλά εκπαιδευμένοι αλεξιπτωτιστές, το Κρεμλίνο αποφάσισε να στείλει την 83η Ταξιαρχία των 2.000 αντρών στην μάχη για το Βολτσάνσκ με τεθωρακισμένα οχήματα για επιπρόσθετη προστασία. Ωστόσο τα πράγματα δεν πήγαν βάσει σχεδίου και όπως προαναφέραμε κάποιοι Ρώσοι βρέθηκαν εγκλωβισμένοι σε ένα εργοστάσιο της περιοχής, τουλάχιστον σύμφωνα με το Κίεβο. Οι υπόλοιποι στρατιώτες της ταξιαρχίας λέγεται πως οπισθοχώρησαν.

 

Tags
Back to top button