Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

23χρονη ορειβάτισσα κατέκτησε τις 14 υψηλότερες κορυφές της Γης-Η νεότερη στον κόσμο

 23χρονη από τη Βρετανία είναι εδώ και λίγες μέρες η πιο νέα ορειβάτισσα που αναρριχήθηκε στις 14 υψηλότερες κορυφές του πλανήτη.

Η Αντριάνα Μπράουνλι κατέκτησε την ύψους 8.027 μ. κορυφή του όρους Σισαπάνγκμα στο Θιβέτ κι έγινε ταυτόχρονα η δεύτερη Βρετανίδα που ανέβηκε εκεί. Προ τριετίας η ορειβάτισσα είχε φθάσει στην κορυφή του Έβερεστ και τότε πήρε την απόφαση να αναρριχηθεί στις 14 υψηλότερες - άνω των 8.000 μ. - κορυφές της Γης.

«Άρχισα να κλαίω», είπε στους Τάιμς του Λονδίνου περιγράφοντας τα συναισθήματά της καθώς πλησίαζε την κορυφή. «Δεν μπορούσα να τη δω ακόμη, αλλά ήξερα ότι θα το πετύχω. Χρειάστηκε άλλη μια ώρα για να το καταφέρω και είδα την ανατολή του Ηλίου σε έναν υπέροχο καθαρό ουρανό».

«Η ορειβασία είναι η διαφυγή μου»


Η Μπράουνλι μεγάλωσε στο νοτιοδυτικό Λονδίνο και φοίτησε στο Πανεπιστήμιο του Μπαθ. Ήταν μαθήτρια Δημοτικού, μόλις οκτώ χρόνων, όταν αποφάσισε να ασχοληθεί με την ορειβασία. «Θα ήθελα να γίνω διάσημη για την κατάκτηση του ψηλότερου βουνού στον κόσμο και να γίνω ένα από τα νεότερα κορίτσια που θα το καταφέρουν», έγραψε τότε.

Σήμερα μπορεί να καυχάται ότι ανέβηκε στις 14 ψηλότερες κορυφές του κόσμου – κάτι που κατάφερε προ ημερών κι ο 18χρονος Νεπαλέζος ορειβάτης Νίμα Ρίντζι Σέρπα  και συνολικά λιγότερα από 100 άτομα μέχρι τώρα.

«Η ορειβασία είναι η διαφυγή μου. Μου δίνει την αίσθηση της ελευθερίας και της σύνδεσης με τον εαυτό μου», είπε η 23χρονη ορειβάτισσα.

 

Tags
Back to top button