Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Περιβάλλον

2018-2022: Έρχεται μια «ανώμαλα θερμή» τετραετία με ακραία υψηλές θερμοκρασίες - Σύμφωνα με έρευνα

Τα επόμενα καλοκαίρια προβλέπονται όσο ζεστά όσο και αυτό, καθώς όλη η περίοδος 2018-22 θα είναι «ανώμαλα θερμή» με πολύ αυξημένη πιθανότητα ακραίων θερμοκρασιών, όπως ανακάλυψαν Ευρωπαίοι επιστήμονες.

Ερευνητές από τη Γαλλία (Εθνικό Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών-CNRS), την Ολλανδία (Βασιλικό Μετεωρολογικό Ινστιτούτο) και τη Βρετανία (Πανεπιστήμιο Σαουθάμπτον), με επικεφαλής τον Φλοριάν Σεβελέκ του γαλλικού Πανεπιστημίου της Βρέστης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Nature Communications», ανέπτυξαν ένα νέο στατιστικό μοντέλο πρόβλεψης για τις μέσες παγκόσμιες θερμοκρασίες στην επιφάνεια της ξηράς και της θάλασσας.

Το νέο μοντέλο PROCAST λαμβάνει υπόψη του διάφορους παράγοντες όπως εκτιμήσεις για τις μελλοντικές εκπομπές των «αερίων του θερμοκηπίου» και τις μελλοντικές συγκεντρώσεις αερολυμάτων στην ατμόσφαιρα, με βάση διαφορετικά κοινωνικο-οικονομικά «σενάρια», καθώς επίσης τις πολύ πιο απρόβλεπτες και χαοτικές φυσικές διακυμάνσεις του «θερμομέτρου» της Γης.

Οι ερευνητές προβλέπουν έως το 2022 -ίσως και ακόμη παραπέρα, ότι η σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας θα έχει ως συνέπεια την αυξημένη (έως 400%) πιθανότητα ακραία υψηλών θερμοκρασιών σε διάφορα μέρη του πλανήτη. Αντίθετα, την ίδια περίοδο, μειωμένη εκτιμάται ότι θα είναι η πιθανότητα των ακραία χαμηλών θερμοκρασιών.

Μάλιστα, το νέο μοντέλο δεν απαιτεί την χρήση υπερυπολογιστή (όπως συνήθως συμβαίνει), αλλά μπορεί να «τρέξει» ακόμη και σε έναν φορητό υπολογιστή.
 

Tags
Back to top button