Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Περιβάλλον

145 ανεμοστρόβιλοι και υδροσίφωνες στην Ελλάδα το 2017

Το 2017 καταγράφηκαν στην Ελλάδα 145 ανεμοστρόβιλοι και υδροσίφωνες, ο μεγαλύτερος αριθμός μετά το 2014, όταν είχαν υπάρξει 144 τέτοια φαινόμενα, σύμφωνα με την υπηρεσία meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

Αναλυτικότερα, πέρυσι καταγράφηκαν 136 υδροσίφωνες και εννέα ανεμοστρόβιλοι, πέντε από τους οποίους προκάλεσαν σημαντικές ζημιές, κυρίως στην Κέρκυρα και στους Παξούς.

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό σιφώνων στην Ελλάδα που έχει ποτέ καταγραφεί, ενώ στην Ευρώπη συνολικά καταγράφηκαν 616 σίφωνες πέρυσι. Οι περισσότεροι σίφωνες στην Ελλάδα υπήρξαν κατά τους φθινοπωρινούς μήνες (86), ιδίως το Νοέμβριο (51), κυρίως στο Ιόνιο και στη Δυτική Ελλάδα. Επειδή αρκετοί θαλάσσιοι σίφωνες δεν γίνονται αντιληπτοί από παρατηρητές στην ξηρά, ο αριθμός τους μπορεί να ήταν πέρυσι ακόμη μεγαλύτερος. Η διάδοση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και η χρήση «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων έχει βοηθήσει στην καταγραφή τέτοιων καιρικών φαινομένων. Οι χρήστες του Facebook και Twitter του meteo.gr ανέφεραν σχεδόν τα δύο τρίτα (63%) των σιφώνων στην Ελλάδα το 2017.

Tags
Back to top button