Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

''Πολλά συγχαρητήρια στην Ελλάδα''- Από τον Πλανητάρχη και το ΝΑΤΟ- Τι συνέβη;

Ακούσαμε και τα συγχαρητήρια από τους Αμερικανούς και από το ΝΑΤΟ...  Υπάρχει ένας τομέας, που η χώρα μας συνεχώς εισπράττει τα συγχαρητήρια, από τον εκάστοτε πλανητάρχη, σημειώνει σε άρθρο της η στήλη ''Βηματοδότης'' της γνωστής εφημερίδας το ''Βήμα''. 

Για να γίνει πιο κατανοητό, η Ελλάδα είναι πρώτη στις αμυντικές δαπάνες, οπότε όταν Έλληνας Πρωθυπουργός συναντηθεί με έναν πλανητάρχη, του δίνει τα συγχαρητήρια. 

 Προσφάτως δημοσιεύθηκαν στοιχεία για τις αμυντικές δαπάνες των χωρών μελών του ΝΑΤΟ. Το 2022 κατ’ αναλογία προς το ΑΕΠ (3,54%), ήταν η Ελλάδα από αυτή την άποψη οι αμυντικές της δαπάνες υψηλότερες από αυτές των ΗΠΑ (3,46%).

Ακόμα και ο Τραμπ όταν συνάντησε (εν μέσω μνημονίων στην Ελλάδα) τον Αλέξη Τσίπρα του έδωσε συγχαρητήρια για τις αμυντικές δαπάνες.

Δεν ξέχασε να το πει και ο Μπάιντεν, σε συνάντηση που είχε με τον Έλληνα Πρωθυπουργό. Ακόμα και Ομπάμα όταν επρόκειτο να εγκαταλείψει τον Λευκό Οίκο και ήρθε στην Ακρόπολη (που ήταν το όνειρο της ζωής του), μας έδωσε και αυτός συγχαρητήρια για το κονδύλι που ξοδεύουμε ως χώρα για την άμυνά μας.

Ας μην ξεχνάμε ότι το μεγαλύτερο μέρος των αμυντικών εξοπλισμών της χώρας μας προέρχεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες.Μόνον 7 χώρες του ΝΑΤΟ (από τις 30 συνολικά) καλύπτουν το προβλεπόμενο 2% επί του ΑΕΠ για την Άμυνα, επισημαίνει το άρθρο.

 

Tags
Back to top button