Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Νετανιάχου στον ΟΗΕ: Χάρτες και σχέδια με θέμα το Ιράν και τη Μέση Ανατολή - Το «σόου» που δίνει εδώ και χρόνια

Νετανιάχου: Ενέκρινε την αεροπορική επιδρομή στο αρχηγείο της Χεζμπολάχ... δια τηλεφώνου

Δύο χάρτες με τις επιγραφές «Η Κατάρα» και «Η Ευλογία» έδειξε ο Μπενιαμίν Μετανιάχου για να στηρίξει όσα είπε κατά την ομιλία του την Παρασκευή (27/9) στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ ήταν για άλλη μια φορά πολύ παραστατικός κατά την ομιλία του. Εδώ και τουλάχιστον 15 χρόνια αξιοποιεί το βήμα του ΟΗΕ για να δώσει μια μικρή παράσταση έχοντας δίπλα του τα απαραίτητα γραφήματα.

Αγαπημένος «στόχος» είναι το Ιράν και τα σχέδια που απεργάζεται κατά του Ισραήλ.

Το 2009 εμφανίστηκε με μια αναπαραγωγή των πρακτικών της συνάντησης στη Βανζέε το 1942 όπου ο Αδόλφος Χίτλερ και άλλοι ανώτατοι αξιωματούχοι της Ναζιστικής Γερμανίας πήραν την απόφαση να εξοντώσουν τους Εβραίους στην Ευρώπη, αλλά και με τα σχέδια στρατοπέδων συγκέντρωσης.

Αφορμή ήταν οι δηλώσεις του τότε προέδρου του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ ότι το Ολοκαύτωμα δεν συνέβη ποτέ.

Τρία χρόνια αργότερα, το 2012, η προσοχή του Νετανιάχου στράφηκε στις προσπάθειες του Ιράν να αποκτήσει ατομική βόμβα.

Στο διάγραμμα με μια βόμβα-μπάλα με φυτίλι, όπως αυτή στα καρτούν, ο Νετανιάχου έδειξε ότι το Ιράν βρίσκεται πολύ κοντά στο να την αποκτήσει. Μάλιστα ζωγράφισε και μια κόκκινη γραμμή στο 90%, μια ιδέα που τότε πολλοί χλεύασαν.

Μικρό διάλειμμα από τα ιρανικά το 2014, όταν στο στόχαστρο του Νετανιάχου μπήκε η Χαμάς και οι πύραυλοί της.

Η εικόνα που παρουσίασε από το βήμα του ΟΗΕ έδειχνε ένα κοριτσάκι να παίζει δίπλα σε πύραυλο, καταγγέλλοντας ότι η οργάνωση τοποθετεί τους εκτοξευτές δίπλα σε σχολεία και νοσοκομεία.

Επιστροφή στο Ιράν το 2018. Αυτή τη φορά ο Νετανιάχου παρουσίασε φωτογραφίες από τις μυστικές πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν και κατήγγειλε την παραβίαση των συμφωνιών από την Τεχεράνη.

Πέρυσι, το 2023, το ενδιαφέρον του ήταν η «Νέα Μέση Ανατολή» και οι συμφωνίες του Ισραήλ με αραβικά κράτη της περιοχής που έβαλαν τέλος σε δεκαετίες αντιπαλοτήτων.

Η Αίγυπτος, η Σαουδική Αραβία, τα ΗΑΕ και το Σουδάν θα μπορούσαν να μπουν σε μια νέα περίοδο καλής γειτονίας με το Ισραήλ, αν δεν μεσολαβούσε μερικές ημέρες μετά την ομιλία η επίθεση της Χαμάς, την 7η Οκτωβρίου.

Φτάσαμε στο 2024, ο Νετανιάχου έχει σπάσει κάθε ρεκόρ παραμονής στον πρωθυπουργικό θώκο και εξακολουθεί να θυμάται το Ιράν. Φέτος με δύο χάρτες στα χέρια παρουσίασε την «κατάρα» και την «ευλογία» του Ιράν.

Η «σχολή» του Νετανιάχου βρήκε όμως μιμητή, στο πρόσωπο ενός άλλοτε άσπονδου φίλου και πλέον εχθρού του.

Το 2019 ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέβηκε στο βήμα του ΟΗΕ και αυτός με τους χάρτες και φωτογραφίες στα χέρια, αυτή τη φορά για τη συρρίκνωση της Παλαιστίνης από το 1948 εξαιτίας του Ισραήλ, τα σύνορα Τουρκίας και Συρίας και τον μικρό Αϊλάν Κουρντί, το αγοράκι που είχε πνιγεί στα τουρκικά παράλια το 2015, ένα σύμβολο του προσφυγικού ρεύματος της εποχής.

 

 

 

 

 

 

 

Tags
Back to top button