Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ιταλία: Επέτρεψε να προσεγγίσει σε λιμάνι γερμανικό πλοίο που μεταφέρει διασωθέντες μετανάστες

Η Ιταλία, η οποία δέχεται πίεση για να επιτρέψει να ελλιμενιστούν τα πλοία ανθρωπιστικών οργανώσεων που έχουν διασώσει εκατοντάδες μετανάστες στη Μεσόγειο, επέτρεψε χθες, Παρασκευή, να προσεγγίσει στο λιμάνι της Κατάνης το πλοίο της γερμανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης SOS Humanity.

Ο ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου, που έδωσε χθες το βράδυ στη Ρώμη, πως το πλοίο Humanity 1 κατευθύνεται προς την Κατάνη.

Θα παραμείνει στη Ιταλία όσο είναι απαραίτητο

Μόλις φθάσει αρόδο σ' αυτό το λιμάνι της Σικελίας, γιατροί θα ανέβουν στο πλοίο για να ελέγξουν την κατάσταση της υγείας των 179 μεταναστών που διέσωσε στη Μεσόγειο.

«Θα μπορέσει να παραμείνει στα χωρικά ύδατα της Ιταλίας όσο θα είναι απαραίτητο για να εξετάσουμε όλα τα επείγοντα περιστατικά πάνω σ' αυτό. Θα δεχθούμε όλους όσοι είναι για παράδειγμα ανήλικοι ή, σύμφωνα μ' αυτά που μαθαίνουμε από τα μέσα ενημέρωσης, είναι έγκυες γυναίκες ή με μικρά παιδιά, ανθρώπους που έχουν πυρετό», διαβεβαίωσε. Όμως «όσοι δεν εκπληρώνουν αυτά τα κριτήρια θα πρέπει να οδηγηθούν από το πλοίο έξω από τα χωρικά μας ύδατα», προειδοποίησε.

Τα ίδια με τον Ταϊάνι δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου και ο υπουργός Εσωτερικών Ματέο Πιαντεντόζι, ο οποίος διευκρίνισε ότι στο Humanity 1 φέρεται να επιβαίνουν περισσότεροι από 100 ασυνόδευτοι ανήλικοι.

«Δεν θα αμελήσουμε τις ανθρωπιστικές υποχρεώσεις μας … όμως θέλουμε να επιμείνουμε και στα καθήκοντα των κρατών, υπό τις σημαίες των οποίων βρίσκονται τα πλοία», δήλωσε ο Πιαντέντοζι.

Στενό Καφηρέα: Στους 23 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών μεταναστών

Η Πέτρα Κρίσοκ, η οποία είναι υπεύθυνη Τύπου της γερμανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης και βρίσκεται μέσα στο πλοίο, δήλωσε πως οι μετανάστες κοιμούνται στο κατάστρωμα και μπορεί σύντομα να βρεθούν αντιμέτωποι με τρικυμία, μετά την καλοκαιρία των τελευταίων ημερών.

Με γρίπη οι περισσότεροι διασωθέντες

Περισσότεροι από το ένα τέταρτο της ομάδας των διασωθέντων εμφανίζουν συμπτώματα γρίπης, ανέφερε επίσης σε σχόλιά της μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σύμφωνα με το Ρόιτερς.

Τα δύο πλοία με νορβηγική σημαία μεταφέρουν περισσότερους από 800 ανθρώπους και πλέουν στα ανοικτά της Σικελίας.

Περισσότεροι από 1.000 μετανάστες, που επιχειρούν να φθάσουν στην Ευρώπη, βρίσκονται αυτή τη στιγμή πάνω στα πλοία διάσωσης, από τους οποίους 234 στο Ocean Viking της μκο SOS Mediterranee, η οποία επιχειρεί σε σύμπραξη με τη Διεθνή Ομοσπονδία του Ερυθρού Σταυρού, και 572 στο Geo Barents των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (MSF). Σ' αυτούς προστίθεται αυτοί που βρίσκονται στο Humanity 1 και στο Rise Above της οργάνωσης Lifeline (94 διασωθέντες μετανάστες).

Μια εξέγερση φέρεται να επαπειλείται στο Rise Above, το οποίο θα μπορούσε επίσης να πάρει άδεια για να προσεγγίσει στις ιταλικές ακτές, άφησε να εννοηθεί ο Ταγιάνι, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Tags
Back to top button